Insula de bucatarie ca spatiu de socializare

In amenajarea unei bucatarii, trebuie sa avem in vedere functionalitatea fiecarui obiect astfel incat sa economisim cat mai mult spatiu. Nimanui nu i-ar placea o bucatarie inghesuita, unde ai senzatia ca nu poti respira.

insula de bucatarie
insula de bucatarie

Atunci cand gatim conteaza sa ne simtim cat mai confortabil si sa avem senzatia unui loc primitor, care ne invita sa gatim preparate culinate cat mai gustoase. Astfel, amenajarea unei insule de bucatarii ca si spatiu de socializare este o alegere ideala din doua motive: avem un spatiu de lucru incapator unde putem gati in voie, dar si un loc unde ne putem aseza la masa atat noi, cat si invitatii.

Insula de bucatarie cu scaune

idei geniale pentru insula de bucatarie
idei geniale pentru insula de bucatarie

In amenajari bucatarii, insula este locul unde putem prepara mancarea avand suficient loc de desfasurare. Iar acest lucru reprezinta un mare avantaj de fiecare data. Insa putem profita de acest spatiu practic pentru a castiga mai mult spatiu in bucatarie. Astfel, insula de bucatarie poate fi transformata cu usurinta intr-un spatiu de socializare alaturi de familie si prieteni cu ajutorul unor scaune. Fie ca alegeti scaunele clasice din lemn sau metalice dar si cele tip bar, bucataria se va transforma intr-un adevarat loc de socializare. In acest mod nu va fi nevoie sa mai achizitionati o masa de bucatarie si scaune separate.

Insula de bucatarie cu bancheta sau coltar

Imobilele noi de obicei au bucataria si living-ul integrat in acelasi spatiu. Acest lucru poate avea avantaje si dezavantaje in acelasi timp. Un avantaj este ca amenajarea unei insule de bucatarii va permite adaugarea unui extra spatiu de stat jos, cum ar fi bancheta sau coltarul, in functie de locul pe care il dispuneti.

Acest spatiu il puteti utiliza in amenajari bucatarii in trei modalitati: fie ca si spatiu de relaxare dupa cateva ore petrecute la treaba prin bucatarie, spatiu pentru lectura sau loc de stat jos la masa cu adaugarea unei mese de bucatarie. Cu acest mobilier nu numai ca veti obtine un design interior creativ, insa functionalitatea sa va va oferi un loc de socializare primitor.
Va dorim spor la amenajari reusite!

Sursa poze: http://www.hgtv.com/design/rooms/kitchens/10-kitchen-islands-pictures
http://www.amazinginteriordesign.com/wp-content/uploads/2015/08/1511.jpg
http://www.bhg.com/kitchen/color-schemes/neutrals/white-kitchens-we-love/?socsrc=bhgfb02281141#page=17

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.