Informatii complete despre parchetul din bambus

Unul din cele mai elegante materiale utilizate pentru parchet este bambusul datorita texturii sale speciale si a culorilor variate, care creeaza un interior unic. Parchetul din bambus a devenit din ce in ce mai popular si inlocuieste cu mare succes orice tip de parchet din lemn masiv.

Parchetul din bambus este rezistent, are un aspect elegant, confortabil, fiind perfect pentru orice stil de amenajare. Sfatul nostru este ca inainte de a achizitiona orice fel de parchet este bine sa cautati cat mai multe detalii. Acest articol prezinta cele mai importante informatii pe care este bine sa le stiti despre parchetul din bambus.

 

Bambusul este un material ecologic

parchet bambus
parchet bambus

Daca sunteti una din persoanele preocupate de protejarea mediului inconjurator, trebuie sa stiti faptul ca bambusul este un material ecologic si regenerabil. Acesta ajunge la maturitate in 3 ani, timp in care poate fi utilizat pentru realizarea de podele. Specialistii in design interior sunt de parere ca acest interval de trei ani este unul foarte scurt, avand in vedere faptul ca stejarul se maturizeaza in 100 de ani. Asadar, nu trebuie sa va faceti probleme ca achizitionati un material toxic sau care dauneaza mediului inconjurator.

 

Informatii despre parchetul din bambus

De multe ori, bambusul este confundat cu o podea din lemn masiv din cauza faptului ca materialul din care este confectionat este unul foarte rezistent. Totusi, bambusul este un tip de iarba si nu de copac si provine din sudul Chinei, din provincia Hunan. Imediat dupa ce este colectat din natura, tuburile de bambus sunt feliate in fasii, dupa care sunt fierte pentru a fi indepartat amidonul.

parchet bambus
parchet bambus

Fasiile din bambus sunt in final uscate si laminate, si tratate cu diferite substante de conservare pentru a-si pastra calitatile, culoarea si textura cat mai bine pentru un timp indelungat. Exista numeroase tipuri mai grele de parchet de bambus, ce contin adezivi. Acestea duc la o rezistenta mai mare a parchetului.

In functie de preferintele dvs., puteti alege placi din parchet de bambus cu modele orizontale sau verticale. Diferenta dintre acestea este data doar de aspectul estetic, avand in vedere faptul ca ambele variante au aceeasi calitate. Pe orizontal, aspectul bambusului este mai natural, in timp ce pe vertical aspectul este mai modern.

 

Parchetul din bambus este rezistent si usor de instalat

Principalele caracteristici ale bambusului se refera la rezistenta si la usurinta instalarii. Bambusul este un material foarte rezistent, insa rezistenta depinde si de tratamentul ce a fost aplicat pe placi. Adezivii folositi pentru instalare contribuie de asemenea la gradul de rezistenta a placilor de bambus. Bambusul are o duritate asemanatoare cu cea a artarului, insa este mult mai rezistent decat stejarul.

Podele din bambus sunt usor de instalat, iar etapele de instalare sunt asemanatoare ca cele pentru parchet din lemn masiv sau laminat. Parchetul din bambus se poate monta prin lipire pe diferite suprafete. Nu necesita slefuire, lustruire sau lacuire. Slefuirea este insa necesara dupa cativa ani, cand luciul natural al bambusului se pierde. De asemenea, bambusul isi va schimba in timp si culoarea, deoarece este un material natural. Cel mai adesea se va decolora. In aceasta situatie este indicat sa il lacuiti.

Parchetul din bambus este perfect pentru locuintele moderne, pline de stil si elegante. Acest material ofera un aer special oricarei incaperi in care se monteaza.

Daca ati luat in considerare montarea acestui tip de parchet puteti sa contactati specialistii nostri oricand pentru informatii suplimentare.

Sursa poze: http://3.bp.blogspot.com/-a1vrR5U9GO4/TgC0I81Gd-I/AAAAAAAAA8E/AK8oG69UQFs/s400/bamboo001.jpg

http://www.madeiraclassica.co.za/images/web/BambooCarGloss/P7200118web.JPG

http://myprservices.com/wp-content/uploads/2010/01/bamboo-flooring.png

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.