Incalzirea termica in tavan- Noul trend in incalzirea locuintei

Incalzirea in tavan este considerat a fi noul trend in ceea ce priveste modalitatile de incalzire a locuintei. Aceasta este o metoda moderna de incalzire, ce poate fi folosita atat pentru spatiile particulare, cat si pentru cele comerciale.

Incalzirea in tavan se realizeaza cu ajutorul unor elemente de incalzire (panouri) care se fixeaza in structura tavanului. De acolo, caldura este transferata mai intai spre pereti si apoi in camera. Acest tip de incalzire are o serie de avantaje speciale pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza.

 

Eficienta si uniformitate a caldurii

panouri incalzire tavan
panouri incalzire tavan

Sistemul de incalzire prin tavan asigura o distributie uniforma si eficienta a energiei termice in spatiul in care se locuieste. Pentru a asigura o temperatura constanta in locuinta se utilizeaza un termostat pentru a fixa temperatura dorita. Fiecare camera in care se instaleaza sistemul este prevazuta cu un termostat.

Camerele unde functioneaza sistemul de incalzire prin tavan sunt conectate la tabloul electric. Sistemul permite valorificarea tehnologiilor de varf (ecologice) prin folosirea surselor de energie regenerabila.

 

Incalzirea prin tavan este economica

incalzire prin tavan
incalzire prin tavan

Daca v-ati gandit sa luati in considerare ideea de a incalzi locuinta dvs. cu un sistem de incalzire prin tavan este bine sa stiti faptul ca veti economisi bani. Sistemul de incalzire in tavan nu necesita costuri de intretinere si are un termen de functionare de lunga durata.

Caldura produsa cu ajutorul acestui sistem se realizeaza prin folosirea unei suprafete mari de radiatie, la temperaturi mici, cu un consum redus de energie pe unitatea de suprafata. In acest fel, se asigura o eficienta energetica mare cu un consum mic de resurse.

Unitatile de incalzire, termostatele si materialele auxiliare pentru montaj au un termen de garantie mare si nu au nevoie de revizie periodica sau piesa de schimb. Spre deosebire de alte sistem de incalzire, incalzirea prin tavan nu necesita costuri pentru instalatii, racordari la retea, modificari in designul incaperii etc.

Sistemul de incalzire prin tavan este silentios, se instaleaza usor, simplu si rapid. Acesta prezinta o siguranta speciala in functionare, fara riscuri si pericole de accidentari.

Sursa poze: http://www.brasovconstruct.ro/images/stories/articole/irc_panel.jpg

http://www.incalzire-electrica-pardoseala.ro/images/produse/1/image005.jpg

http://www.karend.ro/cms_ro/images/panel/panou%20pe%20tavan.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.