Idei de constructie uimitoare din lume adunate

Creativitatea si imaginatia sunt printre cele mai importante insusiri pe care trebuie sa le aiba un bun arhitect. Arhitectii de top ajung cunoscuti intotdeauna datorita lucrarilor originale si a constructiilor unice, care starnesc impresii excelente de peste tot in lume. Aceste constructii inedite, presarate in toate colturile lumii atrag atentia prin designul avangardist, dar si prin iluziile arhitecturale pe care de cele mai multe ori le creeaza.

Va invitam sa descoperiti mai jos cateva din cele mai impresionante imobile, care va vor lasa mut de uimire.

Valurile din Mexico City

constructie cu capul in jos
constructie cu capul in jos

Cladirea Kiral este o dovada a faptului ca imaginatia uimitoare a oamenilor nu are limite. Iluzia arhitecturala de exceptie transmisa de cladirea Kiral din Colonia Juarez, Mexico City a atras milioane de turisti, mirati de puterea incredibila pe care o poate avea o constructie asupra mintii umane. Constructia se remarca prin linii verticale si orizontale care ii acopera fatada, linii care creeaza iluzia optica de valuri.

Aspectul spectaculos a fost realizat de ingeniosii arhitecti de la Agence Arquitectura si Movimiento Workshop, fiind o constructie inspirata de arta kinetica si arta optica.

Constructie in Germania este cu susul in jos

De fapt casa din orasul german Trassenheide este cu susul in jos! In acest caz insa, nu este vorba de o iluzia arhitecturala, ci doar de o concept de inversiune. Aceasta a fost construita de la structura si pana in cele mai mici detalii cu capul in jos. Proiectul apartine artistilor Klaudiusz Golos si Sebastion Mikuciuk. Intrebati de inspiratia care a stat la bazele constructiei, artistii au declarat ca edificiul nu a fost ridicat cu un scop anume, ci doar pentru a da nastere unei cladiri diferite, unice.

Prag in pasi de dans

constructie Kiral
constructie Kiral

Cunoscuta in Europa ca fiind una din cele mai energice si mai dinamice cladire, „casa dansanta” starneste uimirea prin liniile de constructie ciudate. Casa dansanta din Praga are o arhitectura neconventionala, fiind realizata sub semnatura arhitectului Frank O.Gehry. Edificiul din sticla este realizat in stil deconstructivist si reda imaginea unui cuplu care danseaza. Dansatorii care au facut aceasta cladire faimoasa peste mari si tari sunt celebrii Ginger Rogers si Fred Astaire.

Constructia nu a fost indragita mult timp de locuitorii din Praga, dar si de multi turisti din cauza faptului ca arhitectura nonconformista si moderna nu se incadreaza in stilurile predominante din Praga (neo-baroc, neo-gotic, ar noveau). De-a lungul timpului insa, „casa dansanta” a devenit unul din cele mai importante puncte de atractie turistica din Praga.

Sursa poze: http://zeospot.com/wp-content/uploads/2011/10/kiral04.jpg

http://inthralld.com/wp-content/uploads/2012/10/Upside-Down-House-in-Trassenheide-Germany-4.jpeg

http://guidepal.blob.core.windows.net/article-mainimages/aphoto103190.jpg

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.