Hundertwasser: atractia turistica din fiecare an

Cum poate o cladire sa reprezinte un punct de atractie fascinant pentru orice turist? Hundertwasser este o cladire cu apartamente situata in Viena, Austria si este una dintre cele mai faimoase atractii turistice din intreaga lume.

Hundertwasser: modernism si armonie

Cladirea Hundertwasser a fost inspiratia artistului Friedensreich Hundertwasser şi a celui care a construit-o, arhitectul Joseph Krawina. Conceptul acestei cladiri de apartamente este legata de armonia dintre om si natura. Constructia a durat 2 ani de zile, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor: una dintre cele mai frumoase case moderne ale orasului. In prezent, Hundertwasser este  una dintre cele mai vizitate cladiri si face parte din patrimoniul cultural al Austriei.

Arhitectura: culori si inovatie

Constructia are un design nonconformist si inovativ. Exteriorul prezinta o varieratate mare de culori, cu copaci mari care se inalta din interiorul camerelor si crengi care se intind prin ferestre. Hundertwasser este o cladire cu un design interior modern, avand podele si pereti care se unduiesc sub picioarele tale.

Cladirea are interioare moderne, cu 52 de apartamente, 4 birouri, 16 terase private si 3 tesare comune. Acoperisul este acoperit cu pamant si verdeata, constructia insumand 250 de copaci si tufisuri. Cladirea este construita din trei tipuri de caramida, fiind realizata in stilul expresionist, care releva arta si libertate de exprimare.

Ce parere aveti de cladirea Hundertwasser? Ati dori sa o vizitati vreodata? Spuneti-ne parerea dumneavoastra printr-un comentariu.

Sursa foto:

http://architecture.about.com/od/europ1/ss/Hundertwasser-Haus.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hundertwasser_02.jpg

http://www.mts-vienna.com/guide/vienna/what-to-visit/hundertwasserhaus/

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.