Amenajare gradina pentru case si vile

Gradina, in toate cazurile este o “bucata” de peisaj din suprafata disponibila, putem numi chiar si o noua “camera” pentru case si vile. Gradina ne este alaturi multi ani la rand: impreuna cu noi infloreste primavara, vara- inflorita isi arata toata splendoarea, toamna isi pierde culoarea si cand vine iarna-este frumos, dar palid.

Pentru o amenajare a unei gradini mai mici, de obicei nu este necesar o expertiza inalta.  Insa trebuie sa dispunem de bun simt in alegerea de destinatii (functii) potrivite, armonizarea corecta intre culoare si forma.  Amenajarea si gruparea corecta  in gradina a plantelor atent selectionate si cumparate, precum si achizitionarea mobilierului de gradina confortabila, oferand un ansamblu de imagine uimitor.

amenajare gradinaCreaza un spatiu cald, un loc confortabil in care putem petrece foarte mult timp alaturi de familie si prieteni, incepand din primavara timpurie pana toamna tarziu. Prin urmare, trebuie acordat o atentie importanta, deoarece este recomandat sa fie acoperit pe partea catre strada si vecini cu elemente de gard, astfel oferindu-ne relaxarea si oaza de liniste de care avem nevoie.

La realizarea unei amenajari exterioare excelente pentru case si vile folosim fiecare m² de gradina. Indiferent cat de mult incercam sa ascundem, lasam amprenta noastra care ne identifica. Insa trebuie sa avem grija, gradina prea incarcata nu este deloc frumos si chiar ii induce pe vizitatori in impresia de artificial. Gradina, la fel ca si amenajarea interioare unei case, trebuie sa ne serveasca in primul rand pe noi.


amenajare gradinaAtmosfera de liniste in gradina pentru case si vile

La amenajarea gradinii trebuie sa fim atenti si la buget, incercand sa realizam cat mai eficient si mai practic. In general putem spune ca atmosfera gradinii nu este determinata de catre multitudinea de plante exotice si rare si mobiliere scumpe de fantezie achizitionate. Aceasta vraja poate fi atinsa doar cu o gradina plina de plante sanatoase.

Materiale bine alese, ziduri de spirjin, banci de sezut, sezlong, trepte cu viata lunga de utilizae, practice, tinand cont de bun gust si potrivite in peisaj. Sa utilizam materiale ce pot fi achizitonate din zona si plante care cresc in zona noastra. Daca intampinam probleme ar fi recomandat sa intrebam expertii de specialitate, deoarece odata plantate ,scoaterea lor si mutate in alt loc nu-i sigur ca vor supravietui.

Sursa pentru inspiratie de amenajare gradina pentru case si vile: http://www.garden-artisan.com/

http://www.thegardener.btinternet.co.uk/gardengallery.html

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.