Fuziune de stiluri in amenajarea interioara

De multe ori cand ne gandim la o fuziune de stiluri, apare ideea unui amalgam de obiecte asezate fara sens sau fara o anumita unitate. Mai apare problema ca proprietarul a fost indecis in privinta stilului pentru amenajarea interioara a locuintei si a combinat mai multe stiluri. Totusi, o fuziune de stiluri poate fi privita si cu ingeniozitate, ca ceva surprinzator sau nonconformist. Recomandarea noastra in acest caz este sa apelati la sfaturile unui designer interior pentru a imbina intr-un mod cat mai placut mai multe stiluri.

 

Apartament elegant si nonconformist

fuziune de stiluri in amenajarea interioara
fuziune de stiluri in amenajarea interioara

Apartamentul din imagini este situat in Barcelona si are cateva piese de mobilier si accesorii vintage, din anii `50. Acestea au fost combinate in mod elegant cu alte stiluri de amenajare de catre Patrizia Casarini si Monica Colominas, cei doi designeri responsabili de aceasta amenajare inovatoare. Spatiul mare al apartamentului a permis imbinarea a patru stiluri de amenajare intr-un mod lin, fiind contopite usor, fara a oferi senzatia de incarcat sau fortat. Aceste stiluri se intalnesc in toate incaperile apartamentului: dormitor, bucatarie, living, dining si zona de lucru.

 

Patru stiluri de amenajare intr-un singur apartament

Ideea inovatoare pusa in practica de cei 2 designeri apare ca o imbinare eleganta, chic si nonconformista. In living se remarca un stil clasic cu accente africane: covorul de tip „animal print” si buturuga se imbina cu o canapea sofisticata in stil victorian, dar si a tabloului supradimensionat ce ofera profunzime si opulenta incaperii.

In living se observa inca de la intrare influenta stilului frantuzesc prin cateva scaune de inspiratie frantuzeasca, care, combinate cu masa masiva in stil vintage ofera o imaginea de exceptie. Atmofera este relaxanta datorita culorilor vii si care se regasesc in acest decor.

Bucataria este de asemenea atipica, fiind o combinatie intre stilul industrial si cel clasic. Iar dormitorul are la baza un stil de amenajare mai light, fiind accentuat intr-un mod mai indraznet de cuvertura luxoasa si eleganta de pe pat.

Cum vi se pare aceasta imbinare de stiluri? Va stam la dispozitie pentru orice sfat privind amenajarea si obiectele decorative!

Sursa poze: http://www.digsdigs.com/apartment-designed-in-a-fusion-of-styles/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.