Folosirea spatiului de sub acoperis – mansarda

Spatiul de sub acoperis – podul – in principal datorita si designului sau unic – este un fel de atractie a unei case moderne.  Spatiul de sub acoperis cu planul inclinat este un loc ideal pentru amenajare birou, dormitor, camera copii, baie, ca si spatiile cu peretii verticali. Daca punem accent pe amenajarea cu atentie a suprafetei, iluminarea corecta, dimensiune potrivita a mobilierului obtinem o mansarda  confortabila.

Din podul unei case din lemn putem crea o mansarda diversificata.

 

amenajare mansardaIluminare  mansarda

O mansarda este mereu unica. Nu exista doua acoperisuri, spatii de sub acoperis identice. Pentru proiectarea mansardei este recomandat sa investim mai mult timp, sa alegem si sa selectam cu atentie tipul de geam – sursa de lumina naturala., deoarece aceasta joaca un rol foarte important, dar si cantitatea optima de aer proaspat prezent. Stim insa ca exista mai multe moduri de a ilumina mansarda unei case moderne.


Amenajare mansarda

Sub acoperisul inclinat de-a lungul sa amplasam dulapurile. Rafturile de sub geam sunt potrivite pentru a depozita lucruri personale.  Deasupra rafturilor putem pune diverse accesorii, sistem hi-fi sau lampile pentru o lumina ambientala.  Daca avem un perete drept putem atarna un tablou modern. Pentru discutii cu prietenii amplasam o canapea intr-o forma organica si fotolii.  O masa obisnuita putem inlocui cu diferite cuburi  in forme geometrice.  Pentru a obtine o simplitate familiara este recomandat sa folosim nuante armonioase. Cand vine vorba despre alegerea culorii peretilor este recomandat sa alegem culori deschise, cum ar fi alb, crem, albastru deschis, etc.  La alegerea pardoselii putem opta pentru mocheta, parchat laminat lucios sau covor, in functie de preferintele noastre.

amenajare mansardaCe parere ai despre mansarde? Casa ta are mansarda? Daca nu ai, ti-ar placea sa realizezi? Tu cum folosesti spatiul de sub acoperis?

 

Sursa poze:

http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/106679084892825456_M1fAqcNb.jpg

http://trendenser.se/2010/june/fargsprakande-takvaning-i-linne.html

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.