Fereastra rotunda, un detaliu arhitectural cochet

Formele rotunde au fost considerate intotdeauna in arhitectura simboluri traditionale, care transmit caldura si simplitate. Traditionalul nu a fost niciodata mai cochet ca acum! Stilurile arhitecturale moderne pastreaza baza liniilor traditionale, insa aduc imbunatatiri subtile si fine, care transforma integral simbolurile si le pun in evidenta intr-o noua lumina.

O fereastra rotunda nu mai este un detaliu obisnuit pentru orice casa si este un detaliu arhitectural cochet, elegant si de o forta unica. Mai nou, aceasta poate deveni in sine un real decor in orice locuinta si poate fi instalata in orice locuinta, de la living la baie sau bucatarie.

Ce dimensiuni sa alegeti pentru fereastra?

fereastra rotunda la moda
fereastra rotunda la moda

Designerii recomanda ca in cazul in care alegeti ferestre rotunde pentru casa, acestea sa fie asezate cat mai sus, aproape de tavan si sa fie de dimensiuni destul de mici. Puteti instala o fereastra de dimensiune medie intr-o camera mica, precum camera oaspetilor sau dormitor. Baia poate fi luminata tot cu o fereastra rotunda mai mica sau cu doua mici hublouri. Acestea vor aduce o lumina naturala calda in baie. Avand in vedere ca ferestrele sunt de dimensiuni mici si medii, acestea nu au nevoie de perdele, pentru ca impiedica efectul vizual al formei curbate.

Eleganta in dormitor

Cel mai potrivit loc al un ferestre rotunde este fara indoiala dormitorul. Eleganta formei si lumina naturala se potrivesc perfect in aceasta camera, pentru care puteti alege o fereastra semicirculara. Modelul semicircular ofera o amplitudine mai mare circumferintei, astfel ca veti avea mult mai mult lumina. In cazul in care locuiti la o casa mare, puteti trece putin peste aceasta limita si puteti ocupa aproape o treime dintr-un perete cu o astfel de fereastra.

Surprinzatoare in bucatarie

fereastra rotunda baie
fereastra rotunda baie

Daca sunteti o persoana nonconformista, care adora amenajarile mai ciudate si mai iesite din comun, atunci aceasta este o idee care vi se potriveste de minune! O fereastra rotunda intr-o bucatarie este surprinzatoare, fiind unul din putinele locuri in care cineva s-ar putea gandi ca ar merge amplasata. Formele rotunde si curburile elegante sparge tiparul liniilor obisnuite din aceasta incapere si slefuieste colturile pieselor de mobilier.

Necesara la mansarda

Mansarda este locul in care avem nevoie de cea mai multa lumina, este incaperea in care ne-am imaginat intotdeauna locul unei ferestre rotunde. Si asta pentru ca datorita constructiei inclinate a acesteia, o fereastra rotunda da mult mai bine decat una clasica. Totodata, liniile curbe ale ferestrei rotund va ofera o libertate mult mai mare sa le asezati oriunde pe perete, pentru a obtine un joc frumos de lumini si forme speciale.

Sursa poze: http://kepoon.com/fairytale-house-keeps-interesting-in-modern-era/inspiring-circular-window-in-kids-bedroom/

http://www.cardigan-bay.com/guesthouse-vegetarian/fuji-vegetarian-guesthouse-west-wales.jpg

http://jerle.com/wp-content/uploads/2014/08/white-chandelier-and-fabulous-corner-shower-room-on-small-bathroom-design-plus-round-window-over-toilet-seat.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.