Existenta sistemelor de incalzire electrica in pardoseala

O varianta mai putin cunoscuta in amenajarile interioare este sistemul de incalzire de tip electric in pardoseala. In cele ce urmeaza vom descoperi impreuna ce presupune acest tip de incalzire si utilitatea sa.

Incalzirea electrica in pardoseala este o modalitate speciala de incalzire, atat pentru locuintele noi, cat si in imobilele in renovare, reprezentand o alternativa eficienta la incalzirea traditionala.

In primul rand, incalzirea electrica in pardoseala se adreseaza in mod unic parchetului laminat si este construita sub forma unei folii de aluminiu foarte subtire, care incalzeste spatiul de sub pardoseala. Astfel, folia asigura incalzirea uniforma pe toata zona de sub parchetul laminat, acesta devenind emitator de caldura.

Incalzire electrica in pardoseala – un nou trend

Avand in vedere popularitatea parchetului laminat in amenajarile interioare, alegerea unei incalziri electrice va conferi un aspect deosebit si va transforma camera intr-un spatiu calduros si primitor. Nu uitati sa dotati fiecare camera cu un termostat specific, pentru a verifica constant temperatura camerei respective, care nu trebuie sa depaseasca 27-29°C.

content-kitchen-floor-heatingModalitatea de instalare a acestor sisteme de incalzire electrica este destul de usoara, iar avantajele principale sunt faptul ca nu necesita o ingrijire perioadica si sunt etanse la apa. In articolul urmator vom vedea cum se folosesc mai exact aceste sisteme de incalzire si cum se monteaza.

Pe langa deja cunoscutele sisteme de incalzire electrice in pardoseala cu cabluri electrice  si folii electrice exista un parchet laminat care are inclusa folia electrica in stratul inferior. Acest parchet laminat cu incalzirea electrica inclusa este un produs relativ nou si foarte practic.

Acest sistem de incalzire in pardoseala inclusa in parchet este mult mai practic decat celelalte sisteme deoarece se monteaza deodata cu parchetul. Deci nu mai trebuie sa chemam o alte echipa  de montaj. Astfel putem economisi timp si bani.

Sistemul de incalzire electrica in parchetul laminat este asadar, o modalitate inteligenta de incalzire in interiorul caselor si apartamentelor, pe care v-o recomandam sa o incercati. Este cu siguranta, una dintre solutiile cele mai practice si accesibile la ora actuala.

 

Sursa poze: http://www.warmup.co.uk/uk/principles-electric-underfloor-heating.phtml

 

 

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.