Elemente de design pentru un efect relaxant

Amenajarea interioara influenteaza foarte mult modul in care ne simtim sau in care reactionam la stimulii din jurul nostru. De aceea trebuie sa acordati o atentie deosebita tuturor elementelor de design din locuinta, de la decoratiuni pana la culori sau stil de amenajare. Acest articol va prezinta cateva elemente de design speciale pe care puteti sa le adaugati pentru un plus de eleganta si un efect relaxant!

 

Lemn combinat cu plante

design relaxant
design relaxant

Una din cele mai relaxante modalitati de amenajare interioara o reprezinta combinatiile din natura sau cele care transmit ideea de natura. Pentru a crea un interior calm si primitor puteti folosi lemnul natural in combinatie cu plante. Amenajati o camera in tonuri maro sau bej cald pentru un aspect intim si relaxant si combinati totul cu plante de interior pentru a realiza legatura cu natura. Cele doua culori naturale si calde creeaza un design elegant si plin de stil, dar si un efect odihnitor special!

 

Design in contraste cromatice: Albastru si galben

Desi se spune de multe ori ca un contrast cromatic agita sau ofera o senzatie de apasare, exista contraste cromatice cu efecte relaxante. Unul din cele mai bune exemple este combinatia de albastru si galben, ce creeaza o incapere primitoare, calda si linistitoare.  Nuanta albastru este perfecta pentru living, in special pentru draperii, perne si mobila. Culoarea aceasta duce cu gandul la odihna, mare si vacanta. In combinatie cu galben, aduce un suflu de viata deosebit ce inveseleste incaperea.

 

Aromoterapie

combinatia flori si lemn
combinatia flori si lemn

Una din cele mai cunoscute practici de relaxare este aromoterapia datorita faptului ca revigoreaza organismul si spiritul. Pentru un interior plin de caldura si de relaxare puteti folosi aromoterapia. Printre decoratiunile pe care le puteti adauga se numara lampi de aromoterapie, uleiuri esentiale, lumanari parfumate sau betisoare parfumate. Adaugati cateva din aceste elemente prin camera pentru a avea o atmosfera cat mai calma.

Sursa poze:http://wide-wallpapers.net/aromatherapy-lavender-wide-wallpaper/

http://www.uniquebedroom.com/wp-content/uploads/2011/05/Yellow-and-Blue-Nursery-Interior-Design.jpg

http://www.ahdsuperstore.webplusshop.com/stores/store_5557/media/12691-1-2.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.