img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Elemente cheie ale stilului de amenajare scandinav

Elemente cheie ale stilului de amenajare scandinav

Iernile lungi si mohorate din tarile scandinave au determinat oamenii sa compenseze acest neajuns cu un stil de amenajare special, al carui caracteristici unice au inspirat numerosi designeri interiori. Decoratiunile in stil scandinav sunt o mostenire a stiului clasic gustavian, de la numele regelui Gustav III al Suediei, si a stilului aerisit si deschis Funckis al anilor ’30. Stilul scandinav a cunoscut insa un adevarat succes incepand cu anii ’50. 

Stilul de amenajare scandinav se caracterizeaza prin simplitate, frumusete si exclusivism, oferind oricarui spatiu un aer plin de prospetime.

Elemente cheie ale stilului scandinav

Pentru a oferi exotism si unicitate locuintei dvs., puteti adopta stilul scandinav, care se caracterizeaza in linii generale prin urmatoarele:

 

amenajare nordica
amenajare nordica

Cromatica– paleta cromatica in stilul scandinav este inspirata de o atmosfera nord-europeana, cu pereti albi si textile albastre sau gri. Luminozitatea interiorului este oferita de o combinatie armonioasa de tonuri de galben, crem si turcoaz.

Podeaua – locuintele amenajate in acest stil au podea din lemn, deschisa la culoare. Parchetul masiv din stejar ofera caldura amenajarii si echilibreaza perfect culoarea alb, nuanta mai rece si mai dura.

 
Mobilier si materiale – asa cum era de asteptat, lemnul este elementul de baza in stilul scandinav. Amenajarile nordice sunt puse in evidenta de o paleta variata de sortimente si culori de lemn, insa in principal apar fagul, frasinul si pinul alb.

Forme – liniile generale sunt cursive, pornind de la arhitectura pana la mobilier. Formele transmit caldura, omogenitate si echilibru. Accesoriile textile, florile naturale si obiectele de arta creeaza o atmosfera calda, relaxanta, primitoare si confortabila. In stilul scandinav se acorda o mare atentie fiecarui detaliu, fapt ce confera fiecarei incaperi o eleganta unica.

 
Functionalitate – locuintele nordice raspund intotdeauna la nevoile functionale ale oamenilor, avand in vedere ca sunt aerisite, amenajate cu putine piese de mobilier, in nuante deschise. Ferestrele mari, neacoperite stabilesc o linie de demarcatie speciala dintre interior si exterior. Acest efect este sporit in bucatarie si in living, unde suprafetele vitrate sunt de dimensiuni mai mari, ce se intind uneori pe tot peretele.

 

Detalii nordice

stil de amenajare scandinav
stil de amenajare scandinav

Semineu – avand in vedere ca iernile scandinave sunt foarte reci si aspre, este neaparat necesar un semineu. Acesta are pe o parte scop functional, de incalzire a interiorului, dar si scop estetic, un detaliu special care face intotdeauna diferenta.

Eco-friendly – poporul scandinav este printre cel mai receptiv popor european in ceea ce priveste amenajarile eco-prietenoase si masurile ecologice. Elementele ecologice care caracterizeaza locuintele nordice se refera la panouri solare, izolatii specifice pentru pereti si acoperis sau geamuri triple.

 Terasa– un mic spatiu exterior de recreere sub forma unui balcon sau a unei terase este des intalnit in locuintele nordice. Acestia adora sa se relaxeze si sa fie conectati cu exteriorul si cu vremea de afara, mai ales in timpul verilor calde si pline de lumina.

Fiecare trasatura si element al stilului de amenajare scandinav poarta amprenta unei elegante unice, care caracterizeaza partea nordica a Europei. Cu ajutorul catorva elemente simple, puteti aduce acest stil de design si in locuinta dvs. Pentru detalii si sfaturi ne puteti contacta oricand!

Sursa poze:http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2012/12/Scandinavian-Interior-Design.jpg

http://www.designshuffle.com/blog/files/2011/12/scandinavian-long-room.jpg

http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2011/12/Swedish-apartment-13.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar