Dungi : 3 efecte surprinzatoare obtinute cu ajutorul lor

Una din cele mai speciale pattern-uri folosite pentru amenajarea interioara o reprezinta dungile. Acestea sunt perfecte pentru orice stil de amenajare si pot fi regasite atat in decorarea peretilor (tapet, stickere decorative), cât şi la nivel de accesorii şi decoraţiuni. Multe persoane folosesc dungile in amenajarea interioara pentru ca ofera un aer modern si nonconformist oricarei incaperii.

Dungile sunt un motiv des intalnit in stilul baroc sau clasic, iar cele groase, in culori contrastante sunt utilizate in special in stilurile retro si pop art. Indiferent de stilul adoptat, acestea ofera unui banal interior veselie si eleganta. Ceea ce nu multe persoane stiu este faptul ca acestea pot crea efecte fantastice de decor, daca sunt folosite in mod corect. Iata cateva idei care va pot ajuta sa schimbati aspectul casei intr-un mod unic!

Iluzia de spatiu

Folosite vertical pe pereti, dungile ofera iluzia de spatiu mai generos si de proportii marite pentru orice incapere. Acestea poti fi folosite cu succes pentru incaperile mai mici de locuinta. Cele mai potrivite nuante care ofera impresia de spatialitate sunt culorile pastelate, precum albastru, verde si oranj. Folositi-le in combinatie cu alb pentru un efect contrastant unic, dar si pentru ca albul ajuta la marirea spatiului vizual.

Inalta tavanul

efecte decor cu dungi
efecte decor cu dungi

Un alt exemplu de efect surprinzator creat de dungi se refera la faptul ca ofera impresia de tavan inalt. Culorile contrastante, precum alb si negru adauga inaltime oricarei incaperi si o transforma intr-un spatiu de dimensiuni mai mari. Combinatia excelenta de dungi verticale in aceste culori merge perfect cu un iluminat bogat. Iluminarea, fie naturala sau artificiala este foarte importanta si contribuie la crearea efectului de spatialitate.

Creeaza un spatiu multidimensional

Recomandarea noastra este sa aplicati dungile pe unul, maxim doi pereti dintr-o camera, pentru a evita incarcarea acesteia. Folosite in exces, dungile aglomereaza si inceteaza sa mai ofere efectele scontate de spatiu aerisit. Proportiile bine alese in care se utilizeaza dungile, directia, dar si combinatia potrivita de culori schimba proportiile spatiului si pun in evidenta elementele importante ce se doresc puse in valoare. Alaturarea blanda a culorilor pale sau contrastul dintre tonuri mai puternice stabilesc dinamica unei incaperi.

Folositi dungi  in amenajarea unei camere pentru a beneficia de aceste efecte surprinzatoare!

 

Sursa poze: http://www.artleo.com/pic/201106/1366×768/artleo.com-4061.jpg

http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2012/01/stripes.jpg

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.