img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Decorul sorbet- Delicii vizuale pentru zilele calduroase de vara

Decorul sorbet- Delicii vizuale pentru zilele calduroase de vara

Vara avem nevoie de o mica reamenajare interioara a locuintei pentru a aduce vitalitate si energie. In aceasta vara, decorul sorbet este ultimul trend in materie de design interior. Culorile specifice acestui tip de amenajare sunt inspirate din desertul numit sorbet. Peretii, piesele de mobilier sau decoratiunile sorbet sunt caracterizate de nuante pastel si nuante intense.

 

Culori specifice pentru decorul sorbet

 decorul sorbet
decorul sorbet

Inainte de a trece la idei de amenajare este important sa stiti exact care sunt principalele nuante si culori pe care le puteti mixa intr-un decor de tip sorbet. Paleta cromatica consta in turcoaz, galben, verde crud, portocaliu sau baby blue (albastru deschis).

Aceste nuante din decorul sorbet sugereaza vitalitate, jovialitate, prospetime, insa nu ar trebui sa exagerezi cu ele pentru a nu aglomera si a crea o senzatie de apasare. Pentru inceput, puteti folosi decoratiuni si accesorii in nuante sorbet. Intr-un decor neutru, aceste accente de culoare vor crea puncte de interes si vor echilibra paleta cromatica.

 

Pereti in nuante sorbet

 decorul sorbet
decorul sorbet

Alegerea culorilor pentru o amenajare interioara sorbet poate fi de multe ori provocatoare, in special cand vine vorba de vopsirea peretilor. Recomandarea noastra este sa alegeti vospirea unui singur perete din camera in nuante mai puternice pentru a evita incarcarea spatiului. Puteti alatura 2 nuante sorbet in aceeasi camera, dar puteti utiliza si o singura nuanta.

Pentru decorarea camerei copilului sau pentru un living spatios si vesel puteti alege nuante fondante deoarece transmit energie si stare de bine. Specialistul in design interior Benjamin Moore recomanda pentru vara anului 2013 pereti vopsiti in galben pastel, denumita si lemon sorbet. Un perete intr-o nuanta de verde crud se potriveste excelent cu alb, dar si cu bej sau maro deschis.

 

Piese de mobilier sorbet

Vara aceasta puteti inlocui canapeaua din living cu o nuanta sorbet. In functie de alte elemente din incapere puteti opta pentru portocaliu, bleu sau chiar galben. Totul este sa nu exagerati cu prea multe nuante diferite pentru a evita crearea unei palete cromatice incarcate.

Sa aveti o vara sorbet!

Sursa poze: http://www.cbc.ca/stevenandchris/2013/04/sorbet-decor-trend-for-spring.html

http://www.home-designing.com/2012/01/yellow-room-inspiration-55-rooms-for-your-viewing-pleasure

http://www.oman0.net/attachment.php?attachmentid=122122&d=1369145192

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar