Decorati dormitorul cu toate cele 5 simturi!

Amenajarea dormitorului nu trebuie sa fie facuta dupa anumite tipare stricte, ci trebuie lasata la voia celui care face acest lucru. Aceasta incapere se decoreaza dupa nevoile si preferintele dumneavoastra, indiferent daca urmati anumite reguli sau ultimele tendinte in domeniul amenajarilor interioare. Si cum puteti face acest lucru? Urmandu-va cele 5 simturi! Combinatia va fi una exceptionala.

 

Vazul

amenajare dormitor
amenajare dormitor

Atunci cand decorati dormitorul este bine sa stiti ca, din punct de vedere vizual este important sa alegeti culori, piese de mobilier si accesorii care sa se potriveasca unele cu altele si sa formeze un tablou plin de armonie. Aceasta potrivire nu se refera la faptul ca totul trebuie sa fie asortat, ci doar ca elementele sa se coordoneze armonios si placut privirii. Iesiti din tipare si alegeti obiecte care sa produca un impact vizual puternic.

 

Auzul

amenajare dormitor
amenajare dormitor

Aceasta camera este folosita pentru odihna si relaxare, de aceea atunci cand va aflati in dormitor este bine sa fiti inconjurat de liniste pentru un somn calmant. Uneori, muzica poate fi cea mai buna forma de liniste. Inconjurati camera cu muzica dvs. placuta, fie ca este vorba de sunete din natura, jazz, country sau orice fel de gen ce va relaxeaza.

 

Mirosul

Un dormitor cu miros proaspat de flori este una din cele mai relaxante incaperi in care va puteti odihni. Umpleti camera cu frezii, lalele, narcise, liliac sau alte flori preferate pentru a va bucura de arome proaspete. Acest simt mai poate fi stimulat si printr-o lenjerie de pat cu miros de levantica sau perdele curate si frumos inmiresmate.

 

Atingere

amenajare dormitor
amenajare dormitor

Materialele pe care le alegeti pentru a va amenaja dormitorul sunt de asemenea importante, nu numai pentru aspectul lor, dar si pentru modul in care se simt la atingere. Optati pentru materiale moi si catifelate si folositi-le pentru paturi, covoare, canapele, perdele, lenjerii. Cele mai potrivite sunt bumbacul, satinul sau panza subtire.

 

Gustul

Cum puteti lua in considerare gustul atunci cand amenajati dormitorul? Simplu! Alegeti o masuta speciala pentru patul dumneavoastra, pe care sa o folositi in diminetile de weekend atunci cand doriti sa va rasfatati cu micul-dejun in pat.

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.