Cum separi bucataria de living intr-o incapere open space

Locuintele noi sunt construite sub forma unor incaperi de tip open space, astfel incat intr-o singura incapere spatioasa exista doua zone: bucataria si living- ul. Acest tip de amenajare are avantaje si dezavantaje, insa problema vine in privinta delimitarii acestui spatiu. Pentru a delimita mai clar aceste doua zone pe care le folosim in mod constant, exista cateva mici trucuri de amenajare la care putem apela cu ajutorul unui specialist.

1. Apeleaza la o delimitare vizuala

separare bucatarie de living
separare bucatarie de living

Din punct de vedere estetic, bucataria poate fi separata de living cu ajutorul materialelor si al culorilor pe care dorim sa le folosim in design interior. De exemplu, veti putea distinge cu usurinta o bucatarie amenajata cu faianta colorata sau placi de mozaic si cu pardoseala din gresie fata de un living cu pardoseala din lemn si pereti de un alb imaculat.

2. Lambriuri lemn pentru o delimitare cu stil
Daca va doriti o delimitare mai evidenta a acestui spatiu, puteti apela la lambriuri lemn. Separarea fizica dintre cele doua zone este in favoarea voastra, iar rezultatul va fi unul spectaculos. Acoperiti zona bucatariei cu un perete realizat din placi de lemn sau cu panouri decorative pentru un design interior placut.

3. Delimitare practica cu usi glisante

delimitare cu piese de mobilier
delimitare cu piese de mobilier

In functie de cum este construit spatiul de tip open space dintre o bucatarie si un living, puteti opta pentru usi glisante. Acestea sunt disponibile in diverse materiale, tocmai pentru a realiza mai usor designul interior pe care vi-l doriti.

4. Delimitare rapida cu corpuri de mobilier

delimitare cu usi glisante
delimitare cu usi glisante

Daca momentan nu doriti sa investiti mult in aceasta delimitare, o alternativa rapida este o piesa de mobilier pe care sa o amenajati intre cele doua zone din incapere. Astfel, veti adauga un mobilier in plus stilului de amenajare, un spatiu de depozitare de care cu siguranta veti avea nevoie mereu in amenajari living.

Spor la amenajari cat mai practice!
Sursa poze:https://www.decorpad.com/photo.htm?photoId=99708

http://decozilla.com/wp-content/uploads/2013/12/wooden-shutter-room-divider.jpg
http://www.home-designing.com/2013/11/room-dividers-partitions/hanging-wooden-room-divider
http://www.howtodecorate.com/category/decorating/decorating-room/decorating-kitchens/

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.