Cum sa utilizam culoarea verde in casa?

Culoarea verde ocupa cel mai mult  loc in spectrul vizibil pentru ochiul omenesc, mult mai mult decat celalalte culori. Este a doua culoare preferata, dupa albastru. Culoarea verde este prezenta in lumea naturala, facandu-si un loc ideal in designul interior, deoarece suntem obisnuiti sa vedem peste tot.

dormitor modern
dormitor modern

Ne face sa ne simtim mai confortabili, deoarece este atat de extinsa in natura. Este una dintre putinele culori ale spectrului care poate fi atat neutru cat si culoare de accent in casa.

Face echipa buna cu cele mai multe culori, dupa cum putem vedea si in natura din jurul nostru. Verdele natural este considerat ca fiind o culoare, linistita si revigoranta, culoarea pacii, ecologic, bogat, de echilibrare ceea ce inseamna armonie. Toate aceste fac sa fie perfect pentru orice camera din casa.

culoarea verde in amenajari
culoarea verde in amenajari

Insa este o culoare delicata, in ciuda faptului ca ofera in casa efecte impresionante, trebuie folosit cu grija. In combinatie cu gri obtinem un fundal minunat si apoi pentru a adauga un accent peretelui folosim verde inchis, ca intr-o padure intunecata. Daca este posibil, sa aplicam pe peretii de vest a camerei. Sa evitam  combinatia cu albastru, deoarece poate crea impresia de micsorare a camerei.

 

Casa in culoarea naturii

Culoarea verde in baie este reconfortant, inspirata de natura, aduce spiritul revitalizat si odihnit. Adaugam verde in nuante linistitoare peretilor din baie, cateva accesorii, un covoras verde.

culoarea verde in bucatarie
culoarea verde in bucatarie

Dormitorul verde aduce liniste si intinerire, creaza o oaza de liniste cu lenjerie de pat, perdele pentru fereastra prin diferite nuante de verde in combinatie cu maro.

Verdele in bucatarie este “hranitoare” – de la mobilier pana la accesorii , aparate de bucatarie, vase – toate devin populare in aceasta nuanta.

Daca suntem in cautarea pentru un decor linistit, relaxant, atunci perechea verde pal si galben deschis sunt potrivite in dormitor. Organismul nostru se bucura de culorile care relaxeaza si calmeaza.

culoarea verde in bucatarie
culoarea verde in bucatarie

In cazul in care ne dorim ca spatiul sa fie plina de energie adaugand verde stralucitor cu nuante de galben luminos pe accesorii (perne, tesaturi) se obtine efectul dorit si ne ajuta sa fim mai creativi  in camera de joaca, studioul de arta sau biroul de acasa.

Limitele verdelui sunt infinite, asa ca luam in considerare si utilizarea pe exteriorul casei impreuna cu plante proaspete, verzi la intrarea in casa si la terasa din curte, astfel se simte o intreaga casa armonioasa.

Daca am putea alege o culoare pentru a reprezenta calm, relaxare, energie si echilibru, cu siguranta este culoarea verde. Culorile care se regasec in mod natural in natura ne vor face sa ne simtim mereu bine cand venim acasa….

Sursa poze: http://www.furnishism.com/10-cool-green-room-design-inspirations/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.