Cum sa transformi o bucatarie in spatiu de socializare

Bucataria este incaperea in care gatim, povestim si ne relaxam in timp ce luam micul dejun, pranzul sau cina. Constructia bucatariilor este in general aceeasi: un spatiu inchis utilizat strict pentru gatit si luat masa cat mai rapid. Insa ce ar fi sa transformati bucataria intr-un spatiu de socializare impreuna cu familia si prietenii?  

Este momentul sa va transformati bucataria intr-un spatiu in care familia si prietenii sa se simta ca acasa, intr-un ambient care invita la relaxare si socializare. Ideile noastre pot fi un inceput bun.

 

1. Opteaza pentru o bucatarie deschisa

bucatarie ca spatiul social
bucatarie ca spatiul social

Cea mai buna modalitate de a schimba ambientul unei bucatarii este sa deschideti acest spatiu si o uniti impreuna cu camerele inconjuratoare. In cele mai multe cazuri, livingul se afla in imediata apropiere si poate fi alaturat cu usurinta de bucatarie prin renuntarea la usi. In plus, mai puteti renunta la peretele care uneste bucataria de living. Astfel, puteti amenaja in design interior un bar cu scaune care sa invite musafirii la o poveste.

 

2. Amenajati un bar cu scaune de bucatarie

Pentru un spatiu deschis si aerisit, puteti amenaja un bar de bucatarie cu scaune care va crea mai mult loc in design interior si se va transforma intr-un spatiu de socializare primitor. Barul poate fi amenajat in diverse moduri care sa ofere aspectul unei bucatarii moderne. In acest caz nu veti mai avea nevoie de o masa separata si veti economisi spatiu in bucatarie.

 

3. Organizarea este punctul cheie

design bucatarie
design bucatarie

O bucatarie organizata nu numai ca este benefica atunci cand gatiti, insa va fi si mai apreciata de musafirii vostri. Renuntati la suporturile care incarca vizual bucataria si alegeti dulapuri de bucatarie cu geam de sticla care sa ofere un look mai luminos. Toate accesoriile de bucatarie vor fi mult mai bine organizate in dulapurile de bucatarie si nu va vor incurca atunci cand gatiti sau cand savurati o poveste cu prietenii.

 

4. Oferiti mai multa relaxare

Bucatarie poate fi transformata cu usurinta in spatiu de socializare daca tineti cont de cateva accesorii de baza. De exemplu, scaunele de bucatarie pot fi accesorizare cu perne colorate care sa ofere mai mult confort musafirilor. De asemenea, cateva carti si reviste in bucatarie pot fi o sursa de relaxare in timp ce preparati masa pentru musafiri. Astfel, timpul trece mai usor alaturi de musafirii care se relaxeaza rasfoind o revista.

 Mult succes si amenajari fericite!

 

Sursa foto:

http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2014/06/Colorful-and-fun-family-friendly-kitchen.jpg

http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2014/06/Organized-and-casual-social-kitchen-with-plenty-of-storage.jpg

http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2011/11/kitchen-bar-stools-1.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.