Cum sa combini imprimeurile in mod inteligent

In amenajari interioare, exista numeroase idei pe care le putem aplica: combinatii de culori, imprimeurile, texturi. In functie de preferinte sau trenduri, stilul de amenajare ales difera de la o camera la cealalta. Chiar daca nu sunteti profesionisti, puteti decora interiorul casei intr-un mod inteligent. Imprimeurile –

imprimeurile in amenajari interioare
imprimeurile in amenajari interioare

cand este vorba ele , trebuie sa urmati doar cateva reguli de baza simple.

 

1. Albul de baza

Cea mai simpla si eficienta metoda de amenajare este sa porniti de la o singura culoare de baza. In interioare case, albul este singura culoare cu care va puteti juca cel mai usor. Fie ca este vorba de imprimeurile simple precum cele florale sau mai complicate precum cele geometrice, albul va oferi mereu o nota minimalista in stilul de amenajare ales.

 

2. Imprimeurile supradimensionate pe suprafete mari/imprimeurile simple pe suprafete mici

design interior interesant
design interior interesant

Este o alta regula de amenajare foarte usor de pus in aplicare. Cel mai bine este sa oferim exemple. Daca optati pentru un perete sau un tablou supradimensionat, atunci imprimeurile de dimensiuni mari vor fi cele mai potrivite. Acestea vor oferi un design interior elegant, fara a exagera din punct de vedere estetic.

De asemenea, continuarea imprimeurilor se poate aplica in cazul obiectelor mici precum perne, lenjerie de pat, veioza etc. In acest caz, utilizati cu incredere texturi mici care sa se integreze cu cu succes in restul decorului.

 

3. Utilizati culori complementare

culori calde
culori calde

In cazul in care nu sunteti siguri de decorul dorit, apelati la culori din aceiasi gama pentru a merge la sigur. De exemplu, verdele si albastrul in tonuri diferite vor face mereu o echipa buna de culori interior in amenajari.

 

4. Imprimeuri intr-o singura culoare

O alta modalitate simpla de a realiza decoruri inteligente este sa utilizati imprimeuri intr-o singura culoare. Daca va plac modelele florale, geometrice, dar si imprimeul in dungi nu este nicio problema, atata timp cat utilizati o singura culoare. Make it simple!

 

5. Imprimeuri dintr-o categorie similara

O alta regula de baza este sa apelati la o singura categorie de imprimeuri in amenajari interioare. De exemplu, daca decorati in stil african atunci puteti opta pentru imprimeul zebra. Astfel, imprimeurile pot fi regasite in mobilier sau chiar si in materiale textile care se integreaza perfect in decorul incaperii.

Va dorim amenajari fericite si usoare!

Sursa poze:

http://www.amazinginteriordesign.com/wp-content/uploads/2014/07/118.jpg

http://img4-3.realsimple.timeinc.net/images/1203/zebra-cheetah-prints_gal.jpg

http://uktv.co.uk/home/gallery/aid/651476

http://kikis-list.com/2014/07/16/joy-tribout/

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.