Cum sa amenajezi casa in stil mediteranean

Cum ar fi sa aveti vara in casa in fiecare zi? Noi va dezvaluim un stil de amenajare care o sa va infrumuseteze fiecare zi si care o sa va faca sa va simtiti mai vesel si mai plin de energie. Detaliile traditionale caracteristice coastei Spaniei, Greciei si Italiei se pot regasi cu succes in casa dvs. Decorul cald al acestui stil de amenajare poate fi realizat prin combinarea celor mai potrivite culori, texturi sau piese de mobilier. Haideti sa vedem impreuna cum putem sa aranjam locuinta in stil mediteranean.

 

Culori si nuante

Acest stil de amenajare interioara va ofera posibilitatea sa alegeti o schema coloristica vesela si plina de eleganta. Printre culorile pe care puteti sa le folositi se numara nuantele de liliachiu, galben solar, verde marin, albastru si terra cotta. In functie de preferinte, puteti sa combinati culorile pastelate cu cele mai puternice pentru a obtine un efect echilibrat. O idee ar fi sa varuiti peretii in culori puternice si sa accentuati camerele prin accesorii in culori mai aprinse.

 

stil de amenajare mediteranean
stil de amenajare mediteranean

Piese de mobilier in stil mediteranean

Dupa ce ati ales schema coloristica potrivita pentru casa, urmatorul lucru este sa va decideti in legatura cu mobila. Materialul preferat pentru mobila este de obicei cel din lemn masiv, combinat cu elemente de fier.

Design-ul pieselor de mobilier are un aspect sofisticat, elegant, cu diferite modele si pattern-uri. Mobila este joasa, iar scaunele si canapelele sunt imbracate in materiale vaporoase, in culorile potrivite acestui stil mediteranean.

 

Materiale pentru stil mediteranean

Principalele materiale pe care puteti sa le folositi in amenajare constau in principal in lemn, bumbac, piatra, dale de faianta, fier forjat sau terra cotta. Dalele de faianta puteti sa le folositi in principal atunci cand doriti sa creati podele cu modele complicate. Se folosesc piese mici, care se unesc intr-un model chic, ca un mozaic ce imbraca podelele.

V-ar placea un astfel de stil mediteranean de amenajare interioara pentru casa dvs?

Sursa poze: http://0.tqn.com/d/bedroom/1/0/C/2/-/-/mediteranean-bedroom_chris-barrett-design.png

http://www.thekitchendahab.com/mediterranean-decorating-ideas-kitchen.html/mediterranean-kitchen-with-simple-decor#.UUGWADf2hj8

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.