Cum sa amenajam terasa casei?

Designul unei case frumoase nu este completa daca nu are si o terasa frumoasa. Sunteti de acord cu mine??

Unii oameni cred ca decorarea terasei este putin dificila datorita dimensiunii, formei care uneori este ciudata si unica. Exista mai multe optiuni pe care le puteti face pentru a obtine o terasa frumoasa.

amenajare terasa
amenajare terasa

Terasa este locul care poate fi transformata cu usurinta intr-o zona confortabila in care sa uitam de problemele zilnice si sa ne bucuram de vremea buna, de a petrece timp  pretios cu familia. Putem crea o atmosfera unica de relaxare, un loc de intalnire pentru oaspetii care ne viziteaza.… clipe minunate petrecute cu prietenii…

amenajare terasa
amenajare terasa

Adaugarea de mobilier este una dintre ideile de design pentru terasa pe care o puteti lua pentru a face mai mult spatiu si mai confortabil. Ganditi-va la dimensiunea terasei dvs.

Daca avem la dispozitie o suprafata mare, putem aseza mai multe scaune si o masa. In scopul de a face ca spatiul sa para mai frumos, mai interesant, adaugam si cateva perne moi, lumanari, plante si alte accesorii.

Unele terase sunt inconjurate de un gard, avand scopul de a pastra intimitatea casei.  Se adauga si arbusti plantati in ghivece cat mai mari, sau pot fi realizate combinatii intre ghivece cu plante mari si mici, cu diferite tipuri de inaltimi, pentru a face ca terasa sa devina si mai frumoasa, proaspeta si mai dinamica. Putem alege diferite tipuri de culori la frunze si flori. Ele adauga culoare terasei. Designerii creaza terase uimitoare in functie de stilul dorit, cu seminee, zone de luat masa, mici fantani, etc.

 

Terasa  – o oaza de recreere

amenajare terasa
amenajare terasa

In cazul in care avem spatiul limitat, avem posibilitatea de a utiliza doua scaune, din fier forjat de exemplu impreuna cu o masuta de sticla.

O pardoseala / deck din lemn este o varianta clasica, insa, la care daca se adauga unele piese de mobilier modern se obtine o terasa eleganta. Mobilierul din fier forjat arata uimitor in combinatie cu plante in ghiveci …si lista ar putea continua …

design terasa
design terasa

Selectarea accesoriilor ispititoare este o alta idee de design pentru terasa. Nu asezam accesorii fara a gandi inainte, sa ne gandim strategic! Putem decora masa cu cateva carti si o ceasca de cafea. Sa nu uitam si de adaugarea corpurilor de iluminat pentru a face mai luminos spatiul pe timp de noapte, putem prinde cateva felinare pe acoperis pentru o vedere mai buna.

Sursa poze:http://www.interiorholic.com/outdoors/dream-terrace-design-ideas/

http://sharehomedesign.com/20-roof-terrace-ideas/

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.