Cum sa amenajam o pardoseala colorata in casa noastra

 

Pardoseala este elementul de baza in amenajari interioare si unul dintre primii pasi pe care trebuie sa-i realizam inainte de orice alta amenajare. Alegerea difera de la o incapere la alta, in functie de nevoile dar si de preferintele fiecarei persoane. Necesitatea sa este evidenta, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fie prea comun.

O idee este sa oferiti un plus de culoare pentru o pardoseala cu efect surprinzator. Cum putem realiza acest lucru? O sa descoperiti ideile noastre in acest articol. 

1. Apelati la covoare colorate si cu diferite texturi

pardoseala evidentiata prin covoare
pardoseala evidentiata prin covoare

Cea mai simpla varianta la indemana oricui este sa optati pentru covoare cu imprimeuri si texturi cat mai colorate, care sa evidentieze astfel pardoseala. Daca nu doriti sa faceti multe modificari in incapere, un covor colorat este alegerea ideala. Apelati la imprimeuri curajoase, precum animal print, carouri sau flori bogate pentru un design interior cu personalitate. Pentru un confort la un nivel mai ridicat, puteti sa amenajati si un covor intreg care sa completeze incaperea. Peretii albi, mobilierul simplu si decoratiunile colorate pe alocuri vor echilibra interiorul. 

2. Vopsea pentru o doza de culoare

pardoseala :placi ceramice
pardoseala :placi ceramice

Daca interiorul incaperii este amenajat cu parchet lemn masiv, puteti sa imbunatatiti aspectul vizual cu ajutorul unei vopsele in culoarea dorita. Vopsiti intr-o singura culoare de interior solida pentru a se imbina in mod placut cu restul camerei. Aveti grija la restul interiorului, pentru a nu incarca vizual in mod exgerat. In acest caz, puteti opta si pentru un covor, insa acesta este bine sa fie intr-o culoare neutra si deschisa, precum alb sau bej.

 

3. Placi de ceramica: o solutie surprinzatoare

Placile in carouri sunt o solutie care pare sa multumeasca publicul din ce in ce mai mult. Bucataria este incaperea cea mai favorabila pentru aceasta solutie de amenajare a pardoselii. Dincolo de clasicul alb si negru, placile de ceramica pot varia in numeroase culori disponibile in comert.

 

pardoseala -mozaic
pardoseala -mozaic

4. Mozaic pentru eleganta si rafinament

O alta solutie pentru pardoseala, este alegerea mozaicului cu care ne putem juca la infinit. De la culori pana la realizarea modelelor dorite, mozaicul promite interioare moderne, ce capteaza atentia prin eleganta. Aceasta poate fi amenajata in baie, bucatarie sau chiar pe hol.

 

Pe care dintre aceste solutii de amenajare a pardoselii le preferati?

Sursa poze: http://www.pinterest.com/pin/130463720425134051/

http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2013/10/paintend-floor.jpg

http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2013/10/floor-kitchen.jpg

http://www.pinterest.com/pin/130393351683543670/

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.