img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Cum sa alegem canapeaua potrivita

Cum sa alegem canapeaua potrivita

In amenajari living, canapeaua este cu siguranta cel mai important element de decor. Avem nevoie de un mobilier confortabil pentru musafiri, care sa se integreze perfect in decorul unui living. Inainte de a achizitiona aceasta piesa de mobilier, trebuie sa urmarim 4 pasi esentiali pentru a face cea mai potrivita alegere pentru noi.

 

1. Canapeaua: mare sau mica?

Inainte de a alege canapeaua, trebuie sa luati in considerare spatiul de care dispuneti in living. Daca detineti un living spatios, o canapea de dimensiuni mari se va integra cu susurinta in acest spatiu. Insa daca nu dispuneti de suficient spatiu in incapere, trebuie sa va orientati spre o canapea mica sau una pe colt. In al doilea rand, ganditi-va la nevoile voastre zilnice si de marimea dorita in functie de membrii familiei, de cat de des va viziteaza prietenii etc.

 

2. Stilul de amenajare

canapeaua in interior
canapeaua in interior

Un alt pas pe care trebuie sa-l luati in considerare este stilul de amenajare al living-ului respectiv. Daca intreaga incapere se concentreaza spre un anumit stil particular, trebuie sa avem grija ca aceasta canapea sa nu iasa din acest tipar.

 

3. Modelul de canapea dorit

canapeaua in interior
canapeaua in interior

Exista pe piata numeroase modele de canapea care sa multumeasca orice preferinta. Daca sunteti o persoana nonconformista, ar trebui sa va indreptati spre o canapea cu forme inedite sau colorata. Daca sunteti o fire sobra, canapeaua clasica intr-o singura culoare este cea care vi se potriveste. Nu uitati sa adaugati si cateva perne, pentru a completa decorul. Stabiliti de la bun inceput ce va doriti, pentru ca toate cautarile pentru gasirea canapelei ideale sa va fie mult mai usoare. 

4. Stilul de viata

canapeaua in interior
canapeaua in interior

Stilul de viata este un alt pas important pe care este bine sa-l luati in considerare. Daca va petreceti majoritatea timpului in living, optati pentru o canapea cat mai confortabila, care sa va induca multa relaxare.

Daca obisnuiti sa mancati in acest spatiu sau aveti copii mici, nu alegeti culori deschise si materiale sensibile. Canapeaua este bine sa fie realizata din imitatie din piele, pentru a fi curatata cat mai usor. Daca decorul este caracterizat prin eleganta, alegeti o canapea de culoare alba, poate ovala care sa ofere atmosfera unui living modern.

 

Sursa poze: http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2013/07/mix-rug-colors-with-wall-art.jpg

http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2013/07/mix-old-new.jpg

http://www.pinterest.com/pin/108930884709292896/

http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2013/07/reclaimed-wood-wall.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar