img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Cum decoram de Halloween ?

Cum decoram de Halloween ?

Halloween-ul este una dintre sarbatorile traditionale a culturii anglo-saxone, foarte popular in America. Cu aceasta ocazie multi oameni se imbraca in costume si in noaptea de 31 octombrie sarbatoreste viata imaginara de dincolo. O parte foarte importanta a distractiei este decoratiunea creativa de Halloween, ce poate fi implementata cu usurinta si rapid.

Iata cateva idei :

 • idei creative de Halloween
  idei creative de Halloween

  Simbolul de Halloween este reprezentat de dovleac si felinarele realizate din acestea. Este o joaca realizarea impreuna cu copii a felinarelor din dovleac. Pe langa dovleac sunt folosite si alte decoratiuni, cum ar fi:  vrajitoare, fantome – spirite, demoni, zombi, vampiri, lilieci, paianjeni, soareci, schelet, broasca raioasa, sarpe, monstri, mumie, sperietoare de ciori si lista poate continua.

 • Culorile de Halloween au ca si baza culorile inchise, culori de toamna. Culoarea principala este negru=simbolul intunericului si portocaliu-rosu inchis =simbolul focului si al diavolului. Pe langa aceste culori esentiale joaca un rol important si culori precum: mov inchis, maro rugina, verde inchis, albastru inchis, visiniu, precum si auriu si argintiu.
 • Atmosfera de Halloween poate fi creat foarte usor cu lista de motive decorative amintite mai sus, culori si iluminarea adecvata. Cateva sugestii:
decoratiuni de Halloween
decoratiuni de Halloween

-iluminare – pentru a primi o iluminare discreta a locuintei se folosesc lumanari sau lumanari intepate in mere. Putem  crea suport de lumanari din mini dovlecei, mere, lut, borcane. Peste acestea ajunge daca desenam o panza de paianjen sau se scurge ceara rosiatica sau lipi un autocolant despre viata de dincolo.
– locuinta – de tavan se pot atarna una-doua vrajitoare sau liliaci, pe pereti si usi „se catara* cateva paianjeni uriasi, in timp ce in dulapuri, paturi, in spatele canapelei se pot ascunde cateva fantome sau monstre. Podeaua poate fi decorata cu urme de fantoma ce ulterior se poate sterge cu usurinta.
– gradina – in mod traditional oamenii sarbatoresc Halloween-ul in aer liber, asa ca merita, daca aveti sa decorate si curtea/gr
-sunete – sa nu uitam nici de sunetele de fundal, tentante. Pot fi descarcate de pe internet suntete infricosatoare, muzica, dar putem crea si acasa siruri care la miscare de catre vant sau current sa emana diferite sunete.
adina. Este deajuns sa plasam cateva felinare din dovleac in geamuri sau iluminarea potecii cu lumanari.  Pe crengile copacilor putem agata mere sau figurine taiate din cartos gros. Persoanele mult mai creative pot realiza una-doua schelete amuzante.

 • decoratiuni interioare de Halloween
  decoratiuni interioare de Halloween

  Idei de decoratiuni usoare de Halloween: baloane in diferite culori: portocaliu, rosu, negru, verde, alb. Pe aceste baloane umflate cu ajutorul unui marker desenam diferite fete alarmante/ingrijoratoare, se agata in locul potrivit si gata. Ghirlande putem obtine foarte usor daca din hartie de impachetat taiem forme de liliav, fantoma, ce ulterior sunt lipite una peste cealalta. Cu aceste ghirlande putem decora rafturile, ferestrele, usile. Panza de paianjen se creaza usor dintr-o lenjerie de pat mai veche, ciorapi de nailon ce se intinde de fereastra, tavan. Umbre din carton gros se taie formele si folosind lumina de lumanarile din spatele lor putem proiecta pe perete umbrele lor.

Surse poze:  http://www.familyholiday.net/50-cool-outdoor-halloween-decorations-2012-ideas

http://www.potterybarnkids.com/products/light-up-tree-centerpiece/

http://thriftydecorchick.blogspot.ro/2010/10/falling-up-stairs.html

 • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar