Cum arata casa perfecta?

Fiecare dintre noi are un anumit scenariu in legatura cu casa visurilor sau cum dorim sa arate casa perfecta. Daca de multe ori ni se pare ca aceste visuri sunt doar niste amagiri si ca o casa perfecta nu exista, trebuie sa stiti faptul ca un proiect Puran Architecture and Design aparut in revista igloo tinde sa va contrazica.

Nu stim daca aceasta este pentru toata lumea casa perfecta, avand in vedere faptul ca toti suntem diferiti si avem gusturi si pareri diferite, insa am ramas impresionati ca in Romania exista asemenea casa amenajata si ca poate aparea in paginile marilor reviste de arhitectura si design din orice colt de lume. Asa ca, alaturi de noi puteti urmari si va puteti minuna de aceasta creatie deosebit de eleganta, moderna si chic care se afla exact in tara noastra.

Parter open space

Casa perfecta sau casa mult visata pentru multi dintre noi este structurata pe doua niveluri, avand ca si centru geometric luminatorul mare, generos, ce raspandeste lumina in toata casa. Aceasta casa are o arhitectura clara, cu linii drepte, iar open space-ul amplu de la parter a permis aranjarea fiecarei functiuni sub forma de compozitii independente si de sine statoare. Fiecare element este unic, fara a exista o legatura formala intre ele. Mai trebuie sa stiti faptul ca aceste piese au un design high class, cu mobilier realizat la comanda si cu obiecte de arta pretioase, elegante si cu un design exceptional.

Stiluri diferite, imbinate intr-unul singur

Intreaga casa este considerata a fi o incursiune in istoria designului datorita faptului ca este decorata cu obiecte contemporane asezate in interiorul unei cutii complet albe. Aceasta modalitate de design interior ofera senzatia de imponderabilitate, fiind dispuse in jurul unor centre de interes sau a unor puncte centrale. Centrul compozitional al amenajarii interioare este acelasi cu centrul structural al casei si este marcat de numeroase Mirror Balls, care cu stralucirea lor eleganta transpun casa intr-o lume feerica. Aceste Mirror Balls sunt dispuse la diferite inaltimi pentru a crea un efect modern si high class.

Atmosfera lounge pentru socializare

Luminatorul delimiteaza la parter zona centrala din living, ce consta intr-o compozitie rectangulara de canapele in jurul unui covor semnat de Paola Lenti. In jurul acestui centru bine definit sunt asezate alte zone mici, independente, folosite in special pentru socializare si relaxare. Aceste zone sunt completate de un ansamblu secundar de canapele si o masa pentru discutii. Totusi, in zona de socializare graviteaza si o mica zona solitara, organizata in jurul canapelelor generoase din living. Aceasta zona de intimitate este constituita dintr-un Bubble Chair peste un covor ce delimiteaza si mai bine aceasta zona.

Divizarea zonelor independente din fiecare incapere a fost realizata prin reorientarea pieselor de mobilier, dar si diversitatea la nivel formal. Toate aceste elemente combinate duc la crearea unei atmosfere de tip lounge in loc de cea de home living, potrivita in mod special pentru socializare cu prietenii.

Piese de design unice

Se poate observa faptul ca fiecare zona din casa este personalizata printr-o selectie unica de piese de design. Acestea sunt alese in functie de anumite criterii functionale, estetice, dar si in functie de mesajul transmis de fiecare obiect. Sa nu uitam faptul ca fiecare piesa de design are la nivel simbolic o anumita interpretare si un anumit mesaj: ca prezenta fizica, sculpturala pentru a transmite echilibru, relaxare sau a starni emotii. Printre aceste accesorii, se pot numara scaunele Lazy (Patricia Urquiola) potrivite pentru dining, scaunele Panton pentru bucatarie, canapele Shiraz sau lampi Philippe Starck.

Deasupra zonei cu dubla inaltime a parterului poate fi gasita o pasarela confectionata din sticla ce face legatura in mod eficient cu o zona in care proprietarii se retrag pentru diferite activitati recreative, jocuri, discutii. Aceasta este mai retrasa, insa nu este nedelimitata vizual de parter. Biblioteca este singura piesa de mobilier built-in a casei.

Ce gasim la etaj?

Etajul casei este in special rezervat spatiilor private, spatiu ce exceleaza prin alegerea finisajelor. Baia este o combinatie eleganta si moderna de Corian, un tip de mozaic din placute de lemn si colaj. In contrast cu albul prezent in toata casa, lemnul si tapetul sunt singurele elemente de contrast care accentueaza textura suprafetelor.

Cum vi se pare designul unic al acestei case?  L-ati alege pentru casa dvs?

Sursa poze: http://designist.ro/wp-content/uploads/2013/03/Casa-perfecta-designist-7.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.