Culori recomandate pentru fiecare camera

Fiecare camera din locuinta are o anumita dinamica si transmite un mesaj diferit. De aceea, este bine ca fiecare incapere sa aiba o personalitate diferita, pe care o puteti construi si modela doar cu ajutorul amenajarii interioare. Culorile pot transforma o incapere intr-un spatiu deosebit, care genereaza o stare diferita de spirit.

Alegeti nuanta potrivita pentru fiecare camera in parte, cu ajutorul acestor sfaturi si idei usor de pus in practica.

 

Living

camera maro
camera maro

Amenajarea unui living un nuante deschise este o idee exceptionala! Albul este considerat o nuanta versatila, dar si minimalista, care se potriveste de minune cu aceasta incapere. In living ofera o senzatie de simplitate, stralucire si eleganta, pe care o veti adora cu siguranta. Albul peretilor din living poate fi asortat cu piese de mobilier sau accesorii in nuante mai inchise, pentru un contrast special.

 

Dormitor

Caldura, intimitate si relaxare, trei cuvinte care descriu cel mai bine culoarea portocaliu. Are puterea de a relaxa, a energiza sau a starni zambete. Portocaliul este culoarea perfecta pentru camerele de zi sau dormitoare. Trebuie folosita cu grija insa, pentru ca pe suprafete prea mari, poate deveni obositoare.

 

Camera de joaca a copiilor

Rozul este culoarea ideala pentru dormitorul si camera de joaca a copiilor. Culoarea aceasta simbolizeaza inocenta, feminitate si creeaza un spatiu deosebit, de relaxare si liniste. Datorita senzatiilor de relaxare oferite este potrivit pentru copii si pentru spatiile dedicate acestora.

 

Bucatarii

 

bucatarie albastra
bucatarie albastra

Albastrul este o culoare care transmite senzatia de aerisit si de racoare, fiind ideala pentru bucatarii. Combinati culoarea albastru cu albul peretilor si al mobilierului, pentru efecte cu adevarat speciale.

 

Birou

In amenajarile interioare, nuantele inchise se folosesc de multe ori ca tuse sau doar pentru a pune in evidenta contraste de culoare speciale. Culorile inchise micsoreaza si ofera impresia de aglomerare si spatiu redus. Totusi, folosite corect, acestea transmit o eleganta unica, care nu poate fi regasite in suavele nuante mai deschise. Culoarea neagra este de multe ori considerata depresiva, insa utilizata sub forma de pete de culoare, poate fi de-a dreptul speciala. Un birou in nuante de inchise, cu negru, maro si gri ofera un aer sobru deosebit care se potriveste de minune cu un birou.

 

Biblioteci

Nuanta maro deschis in design ofera o nota de sobrietate si eleganta, fiind recomandata in special pentru incaperile masculine. Este ideala pentru amenajarea bibliotecilor, a fumoarului, a barurilor sau a unei garsoniere detinute de un barbat. In combinatie cu pielea sau cu lemnul, culoarea maro transmite caldura, dar si forta.

Fiecare culoare poarta un anumit simbol, pe care il puteti descifra doar atunci cand o folositi. Culorile transmit senzatii si sentimente diferite, in functie de modul in care sunt folosite, dar si de combinatiile in care sunt puse. Utilizati ghidul nostru de mai sus pentru a alege culoarea potrivita in casa dvs.

Sursa poze: http://designsnext.com/wp-content/uploads/2013/11/Luxury-Orange-Bedroom.jpg

http://room-decorating-ideas.com/wp-content/uploads/2012/04/Bedroom-decorating-ideas-with-brown-walls2.jpg

http://cdn.goodshomedesign.com/wp-content/uploads/2012/07/blue-modular-kitchen.jpg

 

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.