Culoare anului 2017: Greenery

Ati observat tendinta de a decora interiorul cu verde? Indiferent daca ne gandim la cafenele, restaurante sau centre comerciale, daca rasfoim revistele de specialitate privind amenajarile interioare culoarea verde sub forma de plante naturale este omniprezent.

Anul 2016 a fost reprezentat de doua culori: Rose quartz si Serenity https://www.constructii24.ro/culorile-anului-2016-rose-quartz-si-serenity/.

Pentru acest an, specialistii de la institutul Pantone Color Institut au ales ca si culoare Greenery.  Pantone 15-0343 TCX, Greenery este un verde crud, ce este asociat cu renasterea naturii, simbolizand un nou inceput. Ne aminteste de primele zile de primavara, cand natura incepe sa izbucneasca si se transforme in culoarea verde, se revigoreaza.

Greenery va fi extrem de mult utilizat de catre arhitecti, designeri in interioare, arhitectura si design deoarece este o culoare naturala.

Greenery – aduce natura in casa

In locuinta poate fi introdus cu usurinta culoarea anului 2017.

De exemplu o canapea in culoarea Greenery sau in nuante asemanatoare–nu da gresi deloc.

Pentru un efect si mai spectaculos langa verde se pot alege scaune, perne, accesorii in culori precum magenta sau cyclam.

greenery si in baie
greenery si in baie

Daca suntem inconjurati cu multa verde ne sintim mai echilibrati, devenim mai calmi, amelioreaza tristetea si aduce armonie in viata. Pe langa living, dormitor plantele aduc un pic de culoare si in baie.

Cei ce iubesc stilul vintage in amenajari interioare si dispun de o piesa de epoca (raft de carti, noptiera sau comoda) ajunge daca vopsesc una dintre parti in culoarea vedeta a anului 2017 si deja arata altfel.

Sursa poze:

http://manthoor.com/fresh-green-sofa-designing-ideas-with-decorative-cushions/enchanting-sunburst-wall-mirror-feat-acrylic-coffee-table-also-unique-green-sofa-ideas/

http://www.architectureartdesigns.com/48-bathroom-interior-ideas-with-flowers-and-plants-ideal-for-summer/

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.