Covoarele naturale – pentru interioare sanatoase

Trendurile si noutatile din domeniul amenajarilor interioare aduc de multe ori informatii surprinzatoare. In ultimii anii, principalele trenduri au abordat decoratiuni, piese de mobilier sau stiluri de amenajare cat mai ecologice, facute din materiale regenerabile, care sa nu afecteze mediul inconjurator. O astfel de noutate eco o reprezinta si covoarele naturale, confectionate din fibre de origine vegetala sau animala.

Alergii si boli de piele de la compusi volatili

Covoarele naturale se numara printre optiunile foarte la indemana ce conduc la protejarea mediului, dar si a sanatatii dumneavoastra. De multe ori, atunci cand achizitionam un covor, multi dintre noi depistam “mirosul de covor nou”. Acest miros este de fapt daunator si provine de la diferiti compusi organici volatili. Printre reactiile adverse ale expunerii la acesti compusi volatili se numara durerile de cap, reactiile alergice cutanate, iritatii ale foselor nazale, dar si senzatia de oboseala si ameteala. De aceea este ideal sa folositi un covor natural, mai ales in camera copiilor.

Beneficiile covoarelor naturale

covor natural
covor natural

Alergiile sunt o problema comuna in multe familii si sunt atribuite de multe ori covorului detinut. Covoarele naturale ofera beneficii numeroase si va pot schimba viata, fie ca il veti utiliza acasa sau la birou. Covoarele naturale sunt confectionate din materiale ecologice, regenerabile, care nu afecteaza mediul inconjurator. Aceste covoare pot fi realizate din fibre vegetale sau fibre de origine animala, cum ar fi lana. Covoarele fabricate din lana sunt deja faimoase pentru longevitatea, rezistenta si moliciunea lor.

Covoarele naturale pot fi fabricate si din alte materiale precum bambus, bumbac sau bumbac organic, sisal, iarba de munte ori de mare, iuta, hartie, Abaca si chiar pluta.

Toate aceste tipuri de covoare pot oferi locuintei dvs. personalitate, unicitate si vitalitate. Alegeti materialul pentru covor in functie de stilul de amenajare a locuintei si de caracteristicile speciale pe care le are fiecare.

Mult spor la amenajat!

Sursa poze:http://1.bp.blogspot.com/_TatPpSnJCYc/SrjDmNHqpjI/AAAAAAAAEfw/reDuxH-ibRo/s400/sisal-rug.jpg

http://www.rugsdirect.co.uk/assets/images/products/full/natural-cu.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.