img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Covoare moderne in case moderne

Covoare moderne in case moderne

Covoare …… atat de comune si totusi atat de esentiale si importante in locuinta noastra. O camera pare goala, dar avand un covor mare dintr-un colt in celalalt poate arata putin cam prea aglomerat.  Aceasta este un motiv pentru care dimensiunile sunt foarte importante. Dupa cum am observat in magazinele de specialitate, covoarele sunt de dimensiuni mici si sunt folosite doar pentru a acoperii spatii mici, cum ar fi de exemplu sub masa din living sau in aproprierea patului din dormitor.

Alegerea unui covor pentru camerele noastre nu este deloc usor, desi asa pare initial. Trebuie sa luam in considerare o multime de factori.  Va invit sa le luam la rand:

  1. locul de amplasare : living, sufragerie, dormitor, baie sau chiar pe holul casei,
  2. compozitia fibrelor  definesc diversitatea de culori, inaltimea, greutatea, densitatea din care este realizat. Fibrele sintetice sunt materialul cel mai frecvent utilizat in fabricarea covoarelor, deoarece sunt usor de utilizat pe scara larga, sunt mai ieftine decat materialele naturale, usor de intretinut. Fibrele acrilice sunt strivite mai greu, mult mai rezistente la umezeala si mucegai, nu se estompeaza de la lumina soarelui, sunt potrivite pentru zonele cu trafic intens (holuri, coridoare).  Poliesterul sunt fibrele de lana mai ieftine, covoarele tesute din acest material ies in evidenta cu un aspect foarte atractiv si sunt utilizate petnru producerea de covoare din clasa de lux. Avantajele sunt: rezistenta la pete, usor de curatat, sunt posibile de produs intr-o varitate mare de culori vibrante si dinamice. Fibra de viscoza este facut din miez de lemn si matase ca fir stralucitor. In momentul in care este utiliazt singur, este potrivit pentru a face diferite tipuri de rogojina, dar cand este tesuta ca si un accent suplimentar este un inlocuitor perfect pentru adevarata matase sa inalta calitate.
  3. materialul : in fabricarea covoarelor moderne, din materiale naturale,  se foloseste bumbac, iuta, canepa, piele, in, matase, bambus. Covoarele moderne din lana, sunt delicate si au atingere fina  de neegalat, potrivit in camere mai reci, pentru a rasfata picioarele in special in sezonul de iarna. Sunt usor de curatat si au o viata extrem de lunga. Resping apa si sunt potrivite pentru persoanele predispuse la alergii. Din fibre naturale de lana sunt printre cele mai cumpe. Bumbacul ofera catifelare si comfort, se preteaza cu usurinta pentru a picta si poate rezista temperaturilor inalte. Deoarece este relativ usor de indoit, este utilizat mai ales in combinatie cu alte materiale, cum ar fi lana sau poliester. Bineinteles cu totii stim, ca nici un material nu ar putea provoca o astfel de asociere puternica de delicatete ca si matasea. Este utilizat in plus fata de covoare tesute din alte fibre – lana, acrlic, este cel mai scump material, datorita delicatetii sale si a efectului genial. Covoarele din bambus sunt caracterizate prin aspectul de inalta durabilitate si impresionanta. In ciuda nivelului relativ scazut de confort pe care le ofera, acestea sunt alegerea perfecta pentru amplasarea atat in interior cat si in exterior.
  4. stilul de covoare: clasic, retro, modern, oriental, etc.
  5. dimensiune

Acesti factori ne ajuta la luarea unei decizii corecte….  Auzim de la prieteni, cunostinte ca o camera arata bine este rezultatul creat de design-ul unui covor, ceea ce inseamna ca ar trebui sa tratam acest `element` al camerei cu cea mai mare importanta, chiar daca la prima vedere nu pare ca fiind o mare parte dintr-o amenajare. Totusi sunt o parte integranta a interiorului, ele dau o atmosfera unica spatiului si diversitatea de culori, modele si calitati pot satisface atat iubitorii covoarelor clasice cat si oamenii cu idei inovatoare.

Iata cateva idei fie ca ne dorim covoare lucrate manual, covoare gen animal print sau cu alte imprimeuri, covoare din piele, lana sau din blana, covoare din bambus, covoare din combinatie de diferite texturi.

Sursa poze: http://www.impressiveinteriordesign.com/modern-rugs-and-carpets-for-modern-homes-36-ideas/

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar