Ce trebuie sa stii despre caramida aparenta klinker

Klinkerul se obtine prin topire la temperaturi ridicate a unor argile imbogatite cu samota si portelan. Klinkerul este un material foarte compact cu rezistenta foarte mare diferitele variatii de temperatura.

Klinkerul este un material 100 % natural deoarece la fabricarea acestuia nu sunt utilizate nici un fel de materiale artificiale sau coloranti chimici.

Culoarea klinkerului este determinat de temperatura si durata arderii precum si de compozitia materialelor.

Klinkerul se poate folosi atat pentru interior cat si pentru exterior.

Din klinker se pot fabrica pardoseli, pavaje, caramida, caramida aparenta etc.

Marseilles1e

Placari caramida aparenta klinker – material natural si frumos

 

Placarile cu caramida aparenta klinker dau o nota de origanalitate si rafinament deosebit locului in care este montat. Caramida aparenta klinker se gaseste intr-o mare varietate de nuante,culori, texturi si finisaje. Acestea ofera posibilitatea unor amenajari interioare si exterioare de exceptie conferind locului unde este montat un aer de eleganta, stil si bun gust.

Caramida aparenta klinker se poate folosi pentru placarea peretilor interioare, exterioare, garduri, balcoane, barbeque, seminee, stalpi …..

Klinkerul nu e recomandat sa se monteze pe pereti care se umezesc din interior (igrasie) sau pe tencuiala veche cu rezisteta de suprafata slaba.

Caramida aparenta klinker se foloseste tot mai mult in dauna caramizilor klinker masive pentru ca pretul este mult mai scazut dar si montajul se face mult mai repede si relativ mai usor.

Caramida aparent klinker este foarte rezistenta in timp chiar si la diferentele de temperatura ( inghet ,dezghet ) precum si in medii corozive. Cramida aparenta klinker nu isi modifica semnificativ culoarea in timp iar intretinerea si curatarea este usoara .

1337760528_wasserstr-hellr-bu_flaplus_In mai multe zone din europa peretii exteriori al caselor sunt din caramizi klinker sau sunt placate in totalitate cu caramida aparenta klinker. In unele zone din Olanda, Belgia, Germania, Marea Britanie datorita arhitecturii zonale peretii exteriori trebuie sa arate ca si cum ar fii din caramida .

Caramida aparenta klinker se foloseste tot mai mult in dauna caramizilor klinker masive pentru ca pretul este mult mai scazut dar si montajul se face mult mai repede si relativ mai usor.

 

Sursa poze: http://www.popscreen.com/p/MTM1MDg4MTU2/Klinker-Verblender-Riemchen-Modell-Marseilles-eBay

http://www.roeben.com/de/referenzen/klinker_5_4.html

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.