Ce punem pe pereti interiori?

Cand vine vorba despre design pe pereti interiori parerile sunt impartite. Ne documentam , ne consultam si tot nu stim asupra ce sa ne hotarim. Sa aplicam tapet special, tatuaje decorative de perete, lambriuri??

Gama din care putem alege este mare, insa trebuie sa indeplineasca si anumite criterii.

Lambriurile sau placile pentru pereti sunt o alegere potrivita pentru pereti interiori. Modelele de suprafata sunt foarte versatile, cu suprafata color-structura neteda unicolora, nature-structura imitatie lemn, superglanz-suprafata eleganta neteda, imitatie de pietre pretioase. Grosimea variaza intre 6,10,12 mm, lungimea intre 900-2600 mm, iar latimea intre 168-300 mm.  Prinderea lor pe perete se realizeaza cu ajutorul fie clemelor de fixare fie direct cu capsator. Panourile pentru pereti pot fi folosite in orice parte a locuintei, cum ar fi living, bucatarie, dormitor sau birou, deopotriva pot fi  utilizate si in holuri de intrare. Datorita caracteristicilor: rezistenta la abraziune, la deterioare si la umiditate  pot fi aplicate si in bai. Cu astfel de panele este usor de lucrat, montarea fiind simpla, iar datorita dimensiunilor acoperirea suprafetei este mult mai rapida-timp mai putin, decat in cazul folosirii unor placi de gresie. Costurile de manopera sunt mai mici, insa rezultatul final este de un perete cu design interior elegant.


Sa dam viata la pereti interiori

Tapet din fibra de sticla, pe partea inferioara este aplicat un strat de adeziv care in contact cu apa se activeaza si se aplica pe perete. Sunt rezistente la socuri, lovituri, greu inflamabile. Sunt potrivite atat  pe pereti  interiori a camerei de zi, cat si in baie, spatii umede. Dupa aplicare poate fi vopsita.

Tatuaje de perete si autocolantele de perete sunt din in ce in ce mai mult in voga, daca dorim sa acoperim pereti interiori a camerei cu fotografii, peisaje inedite.  Exista in numeroase culori (floral, abstract, etc.),combinatie de culori, in diferite dimensiuni. Inainte de aplicare  peretele trebuie sa fie curat, fara praf si murdarie. Se dezlipeste cu atentie, sa pozitioneaza in locul ales de noi si se preseaza cu o bucata de material textil pe toata suprafata, avand grija sa nu ramana bule de aer. Substratul poate fi din lemn, metal, sticla, gresie. Odata aplicat pe perete obtinem un ansamblu  de interior modern. Pot fi aplicate atat pe peretii interiori ai casei, cat si ai  biroului, spatiului comercial, hotelului, etc.

Dupa citirea acestui articol la ce concluzie ai ajuns? Tu ce ai pe perete- argumenteaza-mi, te rog, in cateva proprozitii.

Sursa tatuaje de perete: http://www.wandtattoo4all.de/

 

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.