Ce presupune iluminatul directionat in design interior

Lumina naturala si artificiala este primordiala in fiecare spatiu din casa, deoarece contribuie la starea de buna dispozitie dar si la obtinerea unui camin primitor. Exista mai multe tipuri de iluminare cu lumina artificiala: generala, ambientala sau directionata, iar fiecare dintre ele este potrivita in anumite incaperi.

iluminatul directionat in design interior
iluminatul directionat in design interior

Iluminatul directionat presupune utilizarea unor dispozitive care au rolul marca un centru de interes din incapere si permit reasezarea lor in incapere in functie de nevoi. In general este vorba despre spoturile de lumini si lampile cu brat reglabil care pot fi amenajate in orice interior.

Spoturi de lumini in design interior
Iluminatul in casa cu ajutorul spoturilor este extrem de practic deoarece este axat pe o zona de interes. Acesta este utilizat mai ales in bucatarie, baie sau deasupra biroului de lucru. Este important ca iluminatul directionat cu spoturi sa fie amenajat in armonie cu celelalte surse de lumina din incapere. Se pot alege spoturi cu lumina discreta daca este vorba despre zona in care este amenajat dormitorul sau o lumina mai puternica in cazul biroului de lucru.

Iluminatul directionat cu lampi

Lampile pot fi amenajate in design interior ca si decoratiuni interioare, dar contribuie si la iluminarea directionata cu scop practic si inteligent. Acestea sunt amenajate de regula in spatiile unde citim sau in zona biroului de lucru unde avem nevoie de o lumina centrata si mai puternica. Acestea sunt accesibile ca si pret si gasim numeroase modele cu brat reglabil mai lung sau mai scurt. Lampile cu brat reglabil mai lung sunt cele care sunt amenajate pe podea si contribuie la atmosfera decorativa si iluminarii directionate in incaperea respectiva.

Este bine sa apelati la mai multe tipuri de lumina in incapere printre care se numara si iluminatul general, decorativ si directionat. Spor la treaba!

Sursa foto: http://www.tvoydesigner.ru/index.php/skandinavskiy-interer/
http://decoratingideas1.com/39-white-kitchen-decorating-ideas/
http://www.bhg.com/home-improvement/lighting/planning/living-room-light-ideas/#page=11
http://www.sfgirlbybay.com/2011/01/18/stairway-to-heaven/

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.