Ce preferam in design interior?

Cand vine vorba despre amenajarea locuintei noastre care este scopul final?  Ce stil alegem cu privire la design interior? O amenajarea sofisticata inteleasa doar de noi sau una minimalista?


amenajari design interiorDesign interior minimalist – decor aerisit si luminos

Design interior minimalist este caracterizat prin folosirea a cat mai putine forme, culori si texturi, astfel ca rezultatul final obtinut sa ne creeze impresia de *spatiu aerisit*. In utilizarea acestui stil pe idea de interioare monocrome, sa renunta la peretii interiori, se inlocuieste mobilierul masiv cu unele simple. Canapele simple cu tapiterie din piele sau material, mese cu inaltime joasa in diferite forme interesante, saci de sezut. Mobilierul stilului minimalist este simplu si exclude expunerea difertelor obiecte (bibelou, vaze,etc.), decoratiuni. Peretii sunt vopsite in culori pale. Stilul minimalist este caracterizat si prin faptul ca se renunta la covoare si mochete, inlocuindu-le cu parchet laminat in camere, dar si inlocuirea gresiei din baie cu parchet laminat pentru baie -rezistent la apa 100%. In bucatarie se incorporeaza  in mobilier corpurile de iluminat. In livinguri moderne si alte spatii de locuit lustrele se inlocuiesc cu diferite lampi, in functie de preferinta, confectionat din metal, cu design-uri interesante, de exemplu cu abajurul realizat din hartie. Lumina joaca un rol foarte important in stilul minimalist, lumina directa, indirecta, diferite puncte de lumina pot mari sau micsora spatiul, sa acopere un perete, sa reflecte diverse culori, ilumina unele mobiliere  din casa sau sa accentueze un traseu al locuintei.


amenajari design interiorInterioare case sofisticate – insa elegante

Design interior sofisticat este adus in prim-plan de stilul anilor 1960.  Utilizarea de materiale,  de exemplu parchet laminat, care imita lemnul sau piatra, in combonatie de culori pastelate. Senzatia de spatiu practic si foarte confortabil este  adus si prin completarea cu piese de mobilier realizat din lemn masiv, alese cu mare grija, cum ar fi canapele, fotolii, masuta de cafea, tablouri pe pereti. Mobilierul  reprezinta o combinatie ale liniilor curbe, intrerupte prin detalii sculptate. Folosirea unui covor, atat in camera de zi, cat si in supragerie, cu textura interesanta este o combinatie ideala impreuna cu nuantele inchise, astfel oferind locuintei un plus de eleganta. Acest stil de amenajare poate sa ne da senzatia extrema de rece, rigida, insa nu este chiar asa.

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.