Ce materiale alegi pentru podeaua din bucatarie?

aqua step_stone collection_travertin_white_pearl4v (2)
pardoseala bucatarie

Amenajareabucatariei este intotdeauna o provocare. Este spatiul in care petrecem mult timp, si care este indicat sa imbine doua caracteristici importante: functionalitate si armonie. Multi dintre noi ne confruntam cu o dilema greu de „digerat”: care sunt cele mai potrivite tipuri de podele pentru bucatarie? Inainte de a ajunge in magazin este bine sa te informezi in legatura cu optiunile pe care le ai la dispozitie, precum si cu avantajele si dezavantajele fiecarui material.

pardoseala bucatarie
pardoseala bucatarie

Parchet in bucatarie

Alegerea podelelor din lemn pentru bucatarie poate fi o idee buna, in special datorita faptului ca aveti la dispozitie o gama variata de culori si materiale la dispozitie: bambus, lemn masiv, parchet laminat. Parchetul se intretine foarte usor, este ieftin si ofera un aspect modern bucatariei. Totusi, trebuie sa stiti faptul ca lemnul se contracta si se dilata cu usurinta din cauza fluctuatiei temperaturilor, de aceea este indicat sa alegeti un material rezistent si flexibil care sa faca fata acestor provocari.

 

Vinil in bucatarie

Aceste placi de vinil ofera beneficii numeroase persoanelor ce decid sa le foloseasca: durata lunga de viata, calitate ridicata, paleta variata de nuante, pret accesibil. Alte puncte forte al podelelor din vinil se refera la faptul ca acest material este usor de instalat, intretinut si curatat, dar si ca datorita rezistentei este perfect pentru incaperile cu trafic ridicat.

pardoseli linoleum windmoller_designline-Nobile-Calma Sand
pardoseala bucatarie

Gresie in bucatarie

Gresia poate fin instalata nu doar in baie, ci si in bucatarie pentru ca ofera un mediu curat si un aspect elegant. Ce trebuie sa stiti daca alegeti gresia pentru bucatarie? In primul rand faptul ca aveti la dispozitie modele, culori, idei pentru toate gusturile si la preturi accesibile. Un alt aspect este faptul ca gresia se curata eficient si rapid cu solutii ieftine. Daca este bine intretinuta si curata, gresia rezista un timp indelungat, insa se ciobeste cu usurinta daca este lovita.

Luati in considerare aceste sfaturi si informatii inainte de a alege materialul potrivit pentru podeaua din bucatarie pentru a va crea un spatiu confortabil si placut.

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.