img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Cateva idei pentru un interior minimalist spectaculos

Cateva idei pentru un interior minimalist spectaculos

Designul interior in trend se axeaza din ce in ce  mai mult pe stilul de amenajare minimalist. Acesta confera spatiu, eleganta si simplitate oricarei locuinte, fiind caracterizate de culori deschise, piese de mobilier practice si elemente decorative pline de inovatie. Indiferent de spatiul pe care il aveti (garsoniera, apartament, casa), stilul minimalist il pune in valoare intr-un mod unic, cu piese si accesorii de exceptie.

Iata cateva elemente esentiale pe care trebuie sa le contina un interior minimalist spectaculos!

Open space

bucatarie
bucatarie

Unul din cele mai importante elemente ale stilului minimalist este conceptul de open space, de spatiu larg, deschis, liber. Ideea de open space poate fi creata simplu in orice incapere, insa in mod special in living si bucatarie. In zona bucatariei puteti aseza un blat central si o tabla magnetica, care ies in evidenta, creeaza un decor spectaculos, dar este si foarte utile. Pe aceasta puteti crea liste, lasa mesaje sau scrie memento-uri.

Iluminatul

Interioarele minimaliste sunt luminoase, sursa principala de luminozitate fiind axata in special pe lumina naturala. Spatiul minimalist ar trebui sa aiba ferestre mari, cu perdele subtiri si de culoare deschisa, care sa permita patrunderea luminii naturale. Puteti filtra lumina de afara si cu ajutorul unor pandantive transparente sau cu plase la ferestre, care se lasa usor peste consolele de la bucatarie. Iluminatul open-space creeaza un decor intim si lasa patrunderea intensa a luminii in locuinta.

Natural

dormitor
dormitor

La fel ca si in ceea ce priveste iluminatul, stilul minimalist este despre folosirea de materiale naturale, simple, in tonuri si nuante deschise. Simplitatea stilului minimalist nu se reflecta doar la evitarea aglomerarilor de mobilier, cat si la materialele din care sunt confectionate acestea. Tonurile naturale, de lemn se asociaza excelent cu spatii minimaliste racoroase si luminoase.

Idei de amenajare minimalista

Livingul si bucataria sunt cele mai potrivite camere pentru stilul minimalist, unde conceptul de open space si luminozitate se potrivesc ca o manusa. Un living minimalist se caracterizeaza prin eleganta clasica, tonuri neutre, lumina naturala. Combinatia de alb si negru este una din cele mai populare, care se potriveste perfect cu acest stil decorativ.

Zona de socializare si divertisment poate fi amenajata cu piese de mobilier negru, lampi verticale transparente si masute de cafea de dimensiuni mici. Veti crea astfel un spatiu intim si functional, perfect pentru relaxare si socializare.

Stilul de amenajare minimalist combina intr-un mod unic eleganta, simplitatea si functionalul, intr-un decor spectaculos, pe care il veti adora cu siguranta!

Sursa poze: http://www.minimalisti.com/wp-content/uploads/2011/11/Minimalist-style-living-room-interior.jpg

http://www.furnicraft.info/wp-content/uploads/2012/04/bedroom-home-interior-minimalist-black-white-theme.jpg

http://dadka.net/wp-content/uploads/2011/08/clean-modern-minimalist-kitchens.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar