Amenajare camara – parte din locuinta

Cu putin timp in urma a inceput sezonul de zacusca, a muraturilor si a altor bunatati pentru iarna, insa inainte trebuie amenajare camara.  Cereale, produse conservate in cutii sunt doar cateva din alimentele de obicei depozitate in camara casei noastre.

Locul lor trebuie pregatit din timp, peretii frumosi zugraviti, rafturi multe. Trebuie sa retinem ca  si camara este o parte a casei moderne, deci trebuie sa fim atenti la ordine si armonie, dar si sa fie cat mai practic. In functie de marimea si structura camarii,  putem tine produse alimentare , dar si echipamente folosite in bucatarie.  Lipsa de organizare face ca aceste spatii de depozitare a casei moderne  sa pare mai stramte pentru a gazdui alte elemente importante.

Oricat de mare ar fi spatiul, rafturile foarte adanci nu sunt potrivite pentru depozitari practice. Degeaba facem ordine pe rafturi, deoarece dupa un timp totul se amesteca si rezulta un haos mare.


Amenajare camara – produse mai usor de gasit

Putem utiliza alternativ sertare si rafturi deschise, sau chiar si cosulete, borcane, cutii din plastic sau sticle. Cu cat sunt mai multe optiuni, cu atat mai usor gasim locul potrivit pentru tot ceea dorim sa depozitam.

Unele alimente trebuiesc amplasate intr-un loc mai racoros, pentru a le tine mai proaspete timp indelungat. De obicei radacionasele sunt printre legumele care sunt tinute in camara din cauza duratei lor de viata extinsa. Putem juca cu inaltimea rafturilor si nu este obligatoriu sa folosim culoarea alb la zugravirea peretilor, asa cum se practica mai demult. La alegerea culorilor si a materialelor pentru amenajare camara sa tinem cont si de stilul bucatariei, astfel cele doua spatii vor fi in armonie.

 

Cum arata camara casei tale ?  Trimite-ne poze pentru inspiratii amenajare camara….

 

Sursa poze:

http://www.orgoptions.com/closet_kitchen.htm

http://www.thepantryofjoy.com/tidying-up-the-kitchen-with-the-use-of-pantry-storage/

http://www.roomdesigning.net/no-more-wire-shelves-a-pantry-redo.html

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.