Bucatarii in stil scandinav

Amenajarea bucatariei este destul de dificila, in conditiile in care aceasta trebuie sa fie in primul rand functionala, atat in ceea ce priveste mobilierul, dar si decoratiunile. Bucatariile pot fi amenajate intr-o maniera unica cu ajutorul stilului de amenajare scandinav. Acest stil va ofera posibilitatea sa va creati  bucatarii primitoare, moderne si luminoase cu doar cateva sfaturi simple si la indemana.

Bucatarii monocrome

Look-ul modern, in stil scandinav iese in evidenta prin intermediul unui design monocrom, prin combinarea culorilor alb-negru. Aceste culori vor fi intotdeauna la moda, fiind elegante si pretentioase. Daca luati in considerare aceasta optiune, puteti combina dulapuri de bucatarie albe cu un blat negru, lucios.

Combinatia alb-negru poate fi folosita si pentru perdele, aragaz, fata de masa, scaune. Adaugati si 1-2 pete de culoare pentru a incalzi bucataria si a scoate in evidente punctele de interes.

bucatarie scandinava
bucatarie scandinava

Bucatarii scandinave cu accente metalice

O alta varianta eleganta si inovativa pe care o puteti alege pentru casa dvs. consta in utilizarea accentelor metalice in amenajare. Acestea ii ofera un aspect industrial si subliniaza intr-o maniera excelenta suflul rece scandinav.

Printre elementele cele mai potrivite se numara frigiderul, cuptorul, hota sau bateriile de chiuveta. Puteti alege decoratiunile in aceeasi tema, insa aveti grija sa nu incarcati prea mult bucataria cu aceste elemente metalice pentru ca ii ofera un aer prea sobru si industrial.

Bucatarii in nuante de bleu

Fundalul alb al bucatariilor scandinave poate fi inlocuit cu succes de bleu, o culoare rece si eleganta. Luminozitatea culorii pune in evidenta stilul scandinav, insa ii ofera un strop de caldura, comparativ cu nuantele alb-negru.

In bucatarie puteti opta pentru un perete bleu, aflat in fata unei ferestre. Acesta scoate in evidenta camera datorita luminii naturale, care ii pune in valoare stralucirea. Alte moduri in care puteti folosi aceasta culoare se refera in special la decoratiuni, la tapet sau la mobila de bucatarie. Combinati culorile cat mai eficient pentru a obtine un stil scandinav original.

Sursa poze:

http://1.bp.blogspot.com/_psu457ERvBw/SwUxhLC5BLI/AAAAAAAABd0/J5UoCIyGldk/s400/Scandinavian+Kitchen+02.jpg

http://furniture.trendzona.com/wp-content/uploads/2011/12/Traditional-Scandinavian-kitchen-with-dining-area.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.