Bucatarie decorata in stilul american al anilor `50

Atunci cand alegeti stilul de amenajare al unei bucatarii, trebuie sa aveti in vedere in primul rand scopul functional al acestuia, dar si cel estetic. De obicei, cele mai populare stiluri de amenajare ale bucatariilor sunt cel contemporan sau cele minimalist, avand in vedere ca acestea raspund celor doua nevoi importante: functionalitate si estetica.

Daca doriti sa amenajati bucataria in stil nonconformist, atunci stilul american al anilor `50 este alegerea potrivita! Acesta da viata bucatariei printr-un decor spectaculos, un design uimitor, plin de culoare si energie. Rezultatul este o bucatarie inedita, cu un aer sic si foarte modern. Iata cateva trucuri si sfaturi care va pot ajuta in acest sens!

 

Podea in carouri

bucatarie in stil american
bucatarie in stil american

Elementul distinctiv al bucatariei americane din anii `50 este podeaua, care trebuie sa le imite in cele mai mici detalii pe cele folosite in restaurantele si cafenelele acelei perioade. Carourile spectaculoase si culorile surprinzatoare creeaza un decor plin de viata in bucatarie, pe care il veti adora in mod sigur! In functie de preferinte, puteti opta pentru orice nuanta (negru, albastru, roz, rosu, etc), insa combinate neaparat cu alb. Astfel, veti pastra o simetrie si veti crea un contrast cromatic foarte placut.

 

Peretii pastel

O alta caracteristica unica a bucatariilor americane in stilul anilor `50 sunt peretii in nuante pastel precum albastru sau roz pal. Aceste nuante sunt relaxante si odihnitoare, iar in combinatie cu alb creeaza o atmosfera cu adevarat spectaculoasa.

 

Accesoriile in bucatarie

bucatarie americana in anii 50
bucatarie americana in anii 50

Accesoriile care nu trebuie sa lipseasca din bucatariile americane sunt barul alaturi de scaune tapitate cu piele, inalte, rotunde si in culori puternice. Decorul acestor bucatarii vintage mai poate fi recreat si cu ajutorul unor frigidere compacte, cu linii rotunjite si in culori cat mai deschise, dar si cu ajutorul unor aparate mici precum masina de cafea sau aparatul de hot-dog.

Nu uitati nici de tablourile de pe pereti cu elementele specifice acestei perioade, precum faimoasele scutere Vespa sau momentele de distractie emblematice din acea perioada.

Sursa poze:http://1.bp.blogspot.com/-Cxn77PgkOGM/UU20IIkRiCI/AAAAAAAANyQ/aZ0kN2hwWZs/s1600/50s+style+happy+days+diner+kitchen-50s+style+happy+days+diner+kitchen.jpg

 http://4.bp.blogspot.com/-7pBlRA1lhFo/UmkutXERNrI/AAAAAAAAA1Q/phq7yaaiwZY/s1600/An+island+in+your+kitchen1.jpg

 

http://static.guim.co.uk/sys-images/Lifeandhealth/Pix/pictures/2009/6/19/1245408260860/American-diner-style-kitc-002.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.