img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Boho Chic – Combinatie armonioasa de stiluri

Boho Chic – Combinatie armonioasa de stiluri

Stilul de amenajare boho-chic s-a remarcat prima oara in urma cu cativa ani in moda, atunci cand elementele din moda anilor ‘60 si ‘70 au fost reintroduse in tendintele vestimentare ale vremii. La nivelul amenajarilor interioare, boho-chic presupune o combinatie a mai multor stiluri decorative, pentru a obtine un decor inedit. Acesta inseamna o suprapunere de culori, modele si pattern-uri.

 

Caracteristici si idei de amenajare stil boho-chic

amenajare in stil boho chic
amenajare in stil boho chic

Unul din cele mai importante elemente in amenajarea boho-chic se refera la paleta cromatica. Se pune accentul pe culori vibrante, pline de energie si vitalitate, vesele, dar si pe pastelurile combinate cu albul pur. Nuante precum verde, albastru, mov, rosu si chiar roz, pot fi folosite atat la nivelul peretilor cat si in randul pieselor de mobilier. Decorul peretilor poate fi pus in evidenta si cu un model unic de tapet, cu imprimeuri florale, de mici dimensiuni.

Alaturi de modelele de tapet cu imprimeuri florale, mai puteti opta si pentru imprimeuri cu dungi, buline sau motive traditionale inspirate de diferite culturi. O idee nonconformista pe care o puteti incerca este sa decorati un singur perete cu tapet, urmand ca pe ceilalti sa il vopsiti in culorile preferate. Imprimeurile pot fi prezente si pe tapiseria pieselor de mobilier, pe pernele decorative sau pe alte elemente de decor.

stiluri : Boho Chic
stiluri : Boho Chic

Desi boho-chic este o imbinare de mai multe stiluri, culori si materiale diferite, este important de stiut faptul ca intre acestea trebuie sa existe o armonie. Elementele contrastante sunt un must have in stilul de amenajare boho-chic. Acestea pot fi regasite atat la nivelul culorilor, cat si al accesoriilor folosite. Printre piesele de mobilier cel mai des folosite in boho-chic, puteti opta pentru paturi cu baldachin, fotolii mari, mese si scaune sculptate din lemn masiv, cufere vintage.

Decorul poate fi completat intr-un mod special cu accesorii mexicane, tapiserii italiene, obiecte de iluminat marocane sau covoare persoane. Desi fiecare are un stil diferit si par sa fie pe cont propriu, acestea creeaza de fapt un decor unitar si echilibrat.

Amenajarea unei locuinte in stilul boho-chic este o idee exceptionala la care puteti apela, mai ales in cazul in care doriti sa creati o atmosfera boema si eleganta.

Sursa poze: http://practicalenrichment.files.wordpress.com/2011/06/dsc_0014_at_rect640.jpg

http://www.sweethomedesignideas.com/wp-content/uploads/2013/01/Boho-Chic-Home-Decor-25-Bohemian-Interior-Decorating-Ideas.jpg

http://shelterathome.com/wp-content/uploads/2012/10/Bohemian-Room-Living-Room.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar