Becuri economice – alegerea corecta!

In mod normal, un bec economic nu elimina mercur. Chiar si atunci cand se sparge becul economic, mercurul se evapora instantaneu la temperatura camerei. Nu trebuie sa va faceti griji, atunci cand folositi becuri economice, daca urmati niste reguli foarte simple. Cititi aici mai multe sfaturi:

Becuri economice sunt foarte rezistente, nu se sparg usor

In caz normal, becurile economice nu se sparg asa usor. Acest lucru se poate intampla, in cazul in care se pune presiune prea mare la insurubare sau desurubare din dulie. Mai multa forta trebuie atunci folosita, daca dulia nu este corespunzatoare.

Este o chestiune de alegere, care va ajuta sa va protejati de eventuale deteriorari. Aceasta inseamna: becuri economice, care sunt insurubate intr-o dulie robusta si adecvata in mod special acestor tipuri de becuri economice, nu se sparg, de regula. Nu prindeti, pe cat posibil, sticla becului la actiunea de desurubare sau insurubare.

Becuri economice cu forme si design deosebit

Exista becuri economice cu doua invelisuri. Unul include becul propriu-zis, altul serveste ca un strat suplimentar pentru becul economic. Acestea sunt becuri economice in forme diferite, rotite sau conice, etc. Aceste variante sunt deja cu un grad mai sigure decat versiunile foarte simple.

Becuri economice speciale pentru camera copiilor

In special pentru camera copiilor se potrivesc becuri economice cu un invelis din plastic. Acest strat suplimentar actioneza ca protectie contra cioburilor de sticla. Aceasta lucru inseamna: in cazul in care un bec economic totusi se sparge, nu numai cioburile de sticla sunt retinute, ci si mercurul extrem de toxic este captivat.

Consum de energie redus cu becuri economice

Practic, ideea becurilor economice este buna. Cu becurile economice se reduce consumul de energie cu peste 80% fata de becurile conventionale. Aceasta insemnand: Pentru iluminatul din locuintele si birourile noastre trebuie generata mult mai putina energie. Si la generarea ei este degajat mercur in mediul inconjurator. Dar: Acest calcul poate evolua numai daca economisim energie in mod constant si in alte locuri.

Copyright poze articol: www.osram.de

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.