Avantajele constructiei unei case de lemn

Casele construite din lemn sunt din ce in ce mai des intalnite la nivel global deoarece ofera numeroase avantaje. In zonele unde exista o incidenta crescuta de aparitie a cutremurelor de pamant casele din lemn sunt impuse de catre autoritati pentru ca au o flexibilitate mare si sunt rezistente la trepidatii. Momentan, la noi in tara, casa din lemn nu sunt la fel de populare ca in alte regiuni, insa daca luati in considerare construirea unei asemenea case, trebuie sa stiti ce avantaje va ofera aceasta.

case de lemn
case de lemn

Cost si timp de executie a unei case de lemn

Unul din principalele beneficii oferite de o casa de lemn se refera la faptul ca aceasta se construieste cu bani putini. Costul ridicarii unei case din lemn este cu pana la 35-40% mai redus decat o locuinta din zidarie. O casa de lemn poate fi construita in 2-3 luni, timp ce difera in functie de complexitate si de marimea proiectului. Constructia caselor din lemn se realizeaza mai rapid din cauza faptului ca exista elemente prefabricate ce trebuie doar montate.

 

Flexibilitate si rezistenta

Casele din lemn au o rezistenta mare, iar lemnul din care sunt construite este regenerabil. De asemenea, o casa din lemn rezista diferitor socuri si trepidatii pentru ca este mult mai flexibila. Gradul de flexibilitate a lemnului influenteaza totodata si modul de prelucrare a lemnului. Acest material este usor de manevrat si prelucrat, oferind posibilitati variate de amenajare interioara si exterioara a casei. La nevoie, casele pot fi mutate si remontate pe bucati in alte locatii, in functie de dimensiunea si complexitatea constructiei.

Temperatura constanta si bun izolator termic

Lemnul este un material ce izoleaza temperatura din casa eficient, fapt ce va ajuta sa economisiti bani pentru incalzirea locuintei iarna. S-a ajuns la concluzia ca temperatura dintr-o casa construita din lemn este constanta deoarece gradul de umiditate este normal. Acest lucru este datorita faptului ca aerul nu este nici prea umed, nici prea uscat.

Sursa poze:

http://www.nirgos.com/loghouses-building-1.htm

http://www.weiku.com/products/12191257/wooden_house_cheops_813wd.html

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.