Atmosfera de vara in amenajare dormitor

Pentru a obtine o amenajare al dormitorului cu impresie de vara, este bine sa depunem putin efort pentru a obtine un interior luminos, aerisit. Unul dintre factorii principali pe care trebuie sa luam in considerare cand ne decidem asupra acestui mod de amenajare este spatiul disponibil ce urmeaza a fi decorat.

Daca dormitorul este mic, prin vopsirea peretilor in alb proaspat, accesorizat cu asternut in dungi, stil marin – coasta, completat cu mobilier din lemn, tot de culoare alba, se ajunge la impresia de marire a spatiului.
In cazul unui dormitor mare, cu ferestre mari, jaluzelele rabatabile sunt un mod excelent de a profita din plin de spatiul ferestrei, permitand astfel ca lumina naturala sa inunda dormitorul. Optand pentru pardoseala de culoare alba, se reflecta lumina si se contrastreaza foarte elegant cu mobilier realizat din lemn de culoare inchisa, adaugand astfel un aer colonial dormitorului.

Aduceti stralucire in dormitor prin culori

amenajare dormitor stil marin
amenajare dormitor stil marin

Pentru a adauga atmosfera de vara in dormitor o alta idee este adaugarea de elemente florale. De exemplu desenarea unor flori pe dulap, tapet floral pe una dintre peretii (sau pe toate cele patru pereti – in functie de preferinte) dormitorului creeaza un sentiment real de luminozitate al verii.

Un alt mod fantastic si simplu este accesorizarea dormitorului, de exemplu cu o cuvertura cu model mosaic indraznet.
Tonurile pastelate ale stilului shabby-chic adauga un simt relaxant dormitorului, perfecte pentru zilele toride ale verii. Nuantele de inghetata de menta verde, roz pal sunt excelente ca si culori pentru pereti, dar si ca pata de culoare (de exemplu perne). Aceste lucruri sunt perfect completate de un pat tip baldachin cu lenjerie de pat de culoare alba, brodata. Langa pat poate fi asezat si o lampa – stil vintage. Optati pentru o podea in culoare naturala, adaugand un covoras simplu.

In ideea ca sugestiile prezentate mai sus va ajuta, va dorim spor in amenajare dormitor cu aer de vara. Sa va bucurati de odihna!

Sursa poze: http://www.elmueble.com/estancias/dormitorios/un-dormitorio-con-terraza-en-plena-ciudad_2710
http://www.tina4homedesign.com/wp-content/uploads/2013/10/Exotic-interior-bedroom-decor-with-nautical-themed-design.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.