Arabesque in amenajarea interioara

Arabesque se refera la un design abstract special folosit pentru amenajarea locuintei. Acest model poate fi folosi cu succes in numeroase modalitati, in functie de stilul de amenajare a locuintei, de modalitatea de decorare sau de spatiul avut la dispozitie.

Avand in vedere faptul ca este un model complex si incarcat, nu este recomandat sa fie folosit in exces, in special in spatiile de dimensiuni reduse. Cea mai buna idee este utilizarea acestui model in locuinte spatioase si doar sub forma de accente.

Arabesque reprezinta de fapt un stil de design in care sunt infatisate flori sau frunze prinse de codite intr-o ondulatie ritmica speciala, fara un inceput si un sfarsit bine definite. La prima vedere, modelul arabesque se asemana perfect cu un model geometric complex. Acesta este reprezentativ in special pentru arta islamica, de unde a evoluat si s-a raspandit in intreaga lume. V-am pregatit o lista cu modalitati exceptionale in care puteti folosi acest model in amenajarea interioara.

faianta Arabesque
faianta Arabesque

Pardoseala arabesque

O pardoseala decorata in stil arabesque este potrivita atat pentru locuintele contemporane, moderne si luxoase, dar si pentru cele amenajate in stil rustic. Aceasta dualitate in amenajare poate fi controlata in functie de restul elementelor din acea locuinta. Modelul de pardoseala arabesque poate fi combinat cu tesaturi cu influente orientale pentru a crea un spatiu oriental de exceptie. O gresie cu arabescuri este potrivita intr-o camera amenajata in stil rustic, cu mobilier din fier forjat, tesaturi din fibra naturala si vase de lut.

Stickere decorative in stil arabesque

Varianta moderna si contemporana de utilizare a acestui model decorativ unic o reprezinta decorarea peretilor cu ajutorul stickerelor decorative. Modelele orientale pot fi folosite ca decoratiuni de perete, exact deasupra tabliei patului, in zona spatiului de lucru, langa fereastra sau in oricare loc pe care il preferati. Recomandarea noastra este ca stickerele decorative arabesque sa fie completate de alte elemente in stil oriental, precum perne otomane sau tesaturi din fibra naturala.

covor Arabesque
covor Arabesque

 

Covorul cu modele arabesque

Covorul in stil arabesque reprezinta varianta cea mai simpla si mai la indemana pentru a folosi acest model decorativ in amenajarea interioara, fara a face schimbari majore in locuinta. Covoarele cu model arabesque sunt perfecte pentru un living mare si spatiu amenajat in stil clasic sau oriental.

Sursa poze:http://kashmirhandcrafts.com/wp-content/uploads/2012/09/Isfahan_Arabesque_LRG.jpg

http://en.idesif-stickers.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/d/idesif-autocollant-mural-arabesque.jpg

http://sweetteaandlemon.files.wordpress.com/2010/10/arabesque.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.