Pardoseli

Criterii importante in alegerea pardoselii

In mod sigur estetica unei pardoseli este un criteriu important. Dar efectul celei mai frumoase pardoseli paleste atunci cand nu se aplica sipca de pardoseala adecvata. Atentie, deci, la accesorii.
Pericolul de cadere este un alt aspect important, pentru ca unele pardoseli devin foarte alunecoase atunci cand se uda, drept pentru care nu sunt adecvate pentru baie, bucatarie, holul de intrare sau chiar terase. Apropo de umezeala: nu orice tip de pardoseala suporta mediul umed; in special pardoselile din lemn de calitate inferioara incep sa se deterioreze din momentul in care prin fereastra deschisa ploaia cade usor pe ele.

pardoseli linoleum windmoller_designline-Terra Wood-DiamondAnumite tipuri de pardoseala se decoloreaza ca urmare a expunerii la razele solare, altele se pateaza de la ulei sau substante chimice, iar marmura se deterioreaza atunci cand se varsa pe ea un pahar de vin rosu. Pardoselile cu suprafete fragile, casante si substrat moale se deterioreaza atunci cand pe ele cad unelte sau cand se circula cu pantofi cu toc cui.

Pentru a sti la ce va puteti astepta de la produsele noastre, va vom prezenta in continuare principalele avantaje si dezavantaje. Doriti sa cunoasteti mai multe? Descarcati brosura noastra electronica pe aceasta tema. Aici facem o prezentare neutra, chiar si pentru pardoseli care nu exista in gama noastra de desfacere. Si pentru ca dumneavoastra sa nu pierdeti din vedere nici un fel de actualizare sau informatie, inscrieti-va la newsletter-ul nostru.

Pardoseli laminate – cele mai vandute

Desi au fost inventate abia acum 30 de ani, pardoselile laminate sunt in prezent cel mai des folosite, mai des decat parchetul, gresia, covoarele si toate celelalte. Acest tip de pardoseala se utilizeaza atat in spatiile de locuit, cat si in spatiile de birouri, dar in functie de uzura la care este supusa, se diferentiaza mai multe categorii. Detaliile cu privire la aceste categorii le regasiti in brosura noastra electronica „Ce inseamna calitate la pardoselile laminate?“.

Popularitatea acestora are la baza urmatoarele avantaje:

 • Pardoselile bune din punct de vedere al calitatii au o durata mare de viata si sunt robuste, nedeteriorandu-se din cauza vinului rosu sau a scrumului de tigara, iar razele soarelui neafectand nuantele  suprafetelor.
 • Estetica multipla, livrabile intr-o gama larga de decor de lemn, piatra, gresie si diverse alte modele, cu diferite structuri ale suprafetei.
 • Datorita grosimii sunt adecvate pentru lucrari de renovare, iar datorita rezistentei la caldura pentru instalatii de incalzire prin podea.
 • Sunt foarte convenabile, gama de pret fiind la fel de larga ca si diferentele de calitate.

 Pe de alta parte trebuie sa fim constienti de anumite dezavantaje ale pardoselilor laminate:

 • Apa poate deteriora placile portante, astfel incat bucati din pardoseala se pot umfla, iar suprafata se poate desprinde; astfel de deteriorari pot avea ca rezultat reparatii de mare anvergura.
 • Dau senzatie de rece, lucru care pe timpul iernii poate deveni deranjant, desi pe timp de vara este placut.
 • Spre deosebire de pardoselile din lemn natural, cele laminate se incarca electrostatic cu usurinta, in special in perioadele calde in locuri unde umiditatea aerului este redusa.
 • Nu se mai pot rascheta, pentru a se putea indeparta zgarieturile şi locurile deteriorate. Insa exista seturi speciale pentru reparatii, iar la pardoselile cu sistem click de calitate superioara se pot inlocui foarte usor bucatile deteriorate.

Dar laminatul nu este neaparat laminat: exista diferente mari intre produsele de calitate superioara si cele de calitate medie. De exemplu, exista pardoseli laminate care se deterioreaza imediat din cauza apei care poate curge in momentul udarii florilor, iar altele nu se deterioreaza deloc, chiar daca ploua cateva zile pe ele urmare a unui geam uitat deschis.

 

parchet superglanz extra sensitive_colour white

Elesgo – o pardosea laminata de alt tip

Un loc special intre pardoselile laminate il ocupa Elesgo, o inovatie a producatorului german HDM. Suprafata de rasina melaminata este inlocuita aici cu rasina acrilica, care se aplica prin presare, prin radiere cu electroni, dar fara utilizarea caldurii. Se obtine astfel o structura mult mai fina a porilor, ceea ce prezinta urmatoarele avantaje:

 • Suprafetele foarte lucioase, care nu pot fi obtinute cu tehnologia obisnuita asigura o atmosfera extraordinara.
 • Canturile sunt taiate mult mai precis si nu se destrama, astfel incat nu se desprind de pe placile portante, protejandu-le mult mai bine impotriva apei.
 • Praful nu adera la aceste suprafete, astfel incat curatarea se face mai rar si mult mai usor.
 • Bacteriile nu pot patrunde, iar din punct de vedere al igienei acesta este un mare avantaj, in special pentru copiii care se joaca.
 • Pardoseala da o senzatie de cald, este mai placuta si are caracteristici electrostatice mult mai bune.

In oferta noastra standard veti regasi numai produse Elesgo prevazute cu Unilin Click si impregnare a canturilor, ceea ce asigura o protectie mai mare impotriva penetrarii apei, producerii de zgomot si formarii de rosturi din cauza oscilatiilor de temperatura.

 

Pardoseli laminate pe placi din material sintetic pentru spatii umede

Pentru a permite utilizarea de pardoseli laminate in baie si in spatii umede, diversi producatori ofera si versiuni rezistente la apa. Placa portanta din lemn este inlocuita cu una din material sintetic, care nu poate fi deteriorata de apa. Aceste produse sunt relativ scumpe.

 

windmoller_designline_connect laguna stars_desert travertineCTR2521LAPardoseli cu decor PVC cu sistem click – cele mai noi pe piata

PVC exista de multi ani, iar pardoselile din PVC de circa 50 de ani. De cativa ani exista pe piata pardoseli de decor din PVC sub forma de role, care se aplica prin lipire. De cele mai multe ori acestea sunt denumite linoleum.
Cele mai noi produse sunt pardoselile de decor tip PVC cu sistem click. Expertii intrevad pentru acestea un viitor stralucit, lasand cu mult in urma gresia, suprafetele laminate sau altele. Avem unele dubii cu privire la aceasta, dar persoane interesate exista oricand. Va prezentam unele avantaje fata de pardoselile laminate:

 • Pardoselile de decor tip PVC cu sistem click sunt mai usor de montat. Pentru montaj este suficient un cutit si pe timpul lucrului nu se formeaza praf.
 • Sunt mult mai bune pentru circulatie intensa si sunt adecvate pentru spatiile umede.
 • Datorita suprafeţei moi prezinta confort pentru mers, nu dau acea senzatie de rece si nu sunt asa de zgomotoase.
 • Datorita inalţimii reduse de montaj sunt extrem de adecvate pentru renovari; acest lucru este valabil si in conditiile in care se monteaza pe o pardoseala existenta, care nu trebuie deteriorata.

Dar au si unele dezavantaje:

 • O gama mai redusa de modele si in special de structuri ale suprafetei. De exemplu, nu pot fi executate sub o forma care sa confere un aspect lucios.
 • Sunt foarte sensibile la nivelmentul fin al suprafetei de montaj, motiv pentru care se recomanda aplicarea unui strat de suport.
 • Sunt scumpe.

Avand in vedere avantajele si dezavantajele acestor suprafete, ele sunt montate in special in spatii publice, de exemplu in centre comerciale, expozitii, buticuri, magazine, teatre si in complexe moderne de birouri. In spatiile de locuit sunt din ce in ce mai des utilizate, in special in bai si in alte spatii predispuse la umezeala.

 

Pardoseli de decor din PVC cu aplicare prin lipire – o alternativa eficienta

Pardoselile laminate sunt montate astazi numai prin sistem click, plutitor, lipirea reprezentand o exceptie rara, doar pentru cazurile in care stratul pe care se executa montajul prezinta probleme foarte mari.


Altfel stau lucrurile la pardoselile de decor tip PVC, care de cele mai multe ori se achizitioneaza inca sub forma de linoleum, aplicandu-se prin lipire. Au avantajul de a putea fi utilizate in spatii foarte circulate, in bai si alte spatii predispuse la umezeala; au suprafata moale, dar montajul este complicat, timpii de asteptare sunt mari si nu pot fi indepartate cu usurinta. Cu toate acestea sunt mai eficiente.

 

Placi PVC – o solutie interesanta pentru cazuri speciale

Spre deosebire de pardoselile de decor tip PVC care sunt executate din strat portant din PVC dur si o suprafata aplicata – de cele mai multe ori poliuretan – placile PVC sunt executate omogen doar din PVC.

Sunt foarte durabile, se poate circula pe acestea si cu vehicule mari, sunt rezistente la ulei si la majoritatea substantelor chimice, se pot monta foarte usor fara formare de praf si nu sunt alunecoase. Nu permit insa prea multe forme de design, ci numai diferite culori, iar sub actiunea razelor de soare se decoloreaza.

Aceste placi PVC se monteaza in special in spatii industriale, de exemplu in depozite in care se circula foarte mult cu vehicule. Dar de multe ori prezinta o alternativa eficienta pentru spatiile de locuit, lucrative, de birouri, sali de fitness si scoli, in garaje cu pardoseala defecta, in ateliere unde se lucreaza cu uleiuri, in gradinite pentru protejarea copiilor atunci cand cad.

 

 

 

This div height required for enabling the sticky sidebar