img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Amenajari interioare in stil colonial

Amenajari interioare in stil colonial

In timpul Reginei Victoria, britanicii au colonizat lumea, pornind din India, Indiile de Vest si zonele apropiate. Populatia britanica a preluat si unit elemente traditionale cu cele provenite din alte regiuni, nascandu-se astfel stilul colonial. Principalele caracteristici ale acestuia se refera in principal la liniile simple si elegante, ce subliniaza intr-un mod unic fiecare incapere.


interior design
interior design

Culori

Stilul decorativ colonial este caracterizat de culori calde si de nuante cat mai simple si mai naturale. Printre cele mai folosite culori se regasesc nuante precum albastru, verde inchis, gri deschis, galben-mustar, rosu inchis, crem sau chiar maro. De obicei, mobilierul este inchis la culoare, fiind echilibrat intr-un mod special de nuante mai calde. Decoratiunile, accesoriile, perdelele, covoarele si pernele sunt in culori calde, fiind imprimate cu motive etnice sau cu pattern-uri din natura.
 

amenajari interioare in stil colonial
amenajari interioare in stil colonial

Piese de mobilier

Mobilierul ce decoreaza locuinta in stil colonial are linii simple si elegante, fiind confectionat din lemn de esenta exotica precum mahon, bambus, nuc sau ratan. Aceste tipuri de lemn sunt inspirate din cultura locala a zonelor colonizate de britanici precum Caraibe, Africa, Hong Kong sau chiar Orientul Indepartat.

Avand in vedere varietatea unica de zone cucerite, stilul colonial este impartit in mai multe substiluri. Aceste substiluri scot in evidenta aerul si caracteristicile zonelor in care este folosit: fauna, padure, mare, flora. In general, piesele de mobilier in stil colonial sunt masive, de dimensiuni mari, fiind perfecte pentru interioare spatioase.

Daca doriti sa alegeti mobilier in stil colonial puteti alege canapele si fotolii din nuiele impletite sau o masuta de cafea joasa, in culori inchise.

interior design
interior design

 

Decoratiuni in stil colonial

Amenajarea unei incaperi in stil colonial presupune alegerea de decoratiuni si accesorii din materiale precum argint, bronz, metal sau alama. De obicei, aceste materiale se folosesc pentru confectionarea lampilor si a oricaror obiecte de iluminat. Avand in vedere ca mobilierul este de obicei inchis la culoare, in incaperi se folosesc diverse surse de lumina artificiala pentru a le oferi o atmosfera aparte.

Alte decoratiuni pe care le puteti alege sunt masti, statuete, cufere sau figurine specifice unei anumite culturi. Obiectele din ceramica sunt adesea utilizate pentru a decora casa in acest stil, la fel ca si cu ghivece cu plante exotice, de dimensiuni foarte mari.

Sursa poze:http://room-decorating-ideas.com/wp-content/uploads/2012/06/Home-decorating-british-colonial-style4.png

http://top-interior-design.net/interior-design-for-a-colonial-house/

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar