Amenajarea loft

Ideea de viata in stil LOFT a devenit atragatoare si creste mai ales in randul tinerilor, la nivel mondial. Originile LOFT-ului se dateaza inca din secolul al XIX-lea.  In perioada cuprinsa intre cele doua razboaie mondiale, in America, cladirile de fabrici, hale industriale abandonate au fost ocupate de catre artistii saraci. Ei le-au transformat cladirile ruinate in locuibile si astfel s-a format (de exemplu) cartierul artistic Soho din New York. Mai tarziu a fost legalizat si asa s-a creat stilul interior ce astazi este cunoscut de catre noi sub denumirea de stilul LOFT. In Europa si-a facut aparitia in ultimii ani si ocupa un loc destul de popular privind tendintele de design interior.

Stilul loft in amenajari interioare

stilul loft
stilul loft

Inainte aceste locuinte erau ieftine, insa acuma au devenit scumpe si cerute, astfel stilul loft a devenit un stil de viata. De obicei aceste apartamente, locuinte se gasesc in centrul orasului si sunt locuite mai ales de tineri, persoane single sau cupluri fara copii, oameni de afaceri.

Vechile cladiri de fabrici, hale industriale au fost transformate in locuinte foarte moderne si trendy.  Astazi stilul loft este reprezentat de spatii de locuit multifunctionale, cu pereti inalti si netencuiti, caramida goala, stalpi de sustinere din beton sau fier si solutii de constructie caracteristica stilului industrial. La acestea sunt asociate suprafete mari de sticla, geamuri, fara perdele.  Aceste spatii de locuit, arata ca un studio mare, fara separare a camerelor. Lipsa peretilor face ca separarea spatiilor, cum ar fi de exemplu zona de bucatarie, zona de living sau zona de luat masa, sa fie mai complicata.

O modalitate foarte buna in acest sens este folosirea mobilierului (puteti separa o bucatarie deschisa de zona de living folosind o masa de bucatarie mai mare). Utilizarea de rafturi realizate din lemn natural si cateva ghivece de plante verzi pentru a separa zona de living de dormitor.

living amenajat in stilul loft
living amenajat in stilul loft

Podeaua este din beton slefuit, dar si parchetul este utilizat cu entuziasm de catre designeri de interior. Covoroale pot fi plasate strategic pentru a desemna anumite zone.

Caracteristica acestui stil sunt culorile pamantene si culorile usor luminoase. Mobilierul este foarte confortabil sau ofera acea senzatie, deoarece nu sunt definite linii rigide, ci mai degraba sunt foarte moi, boeme, confortabile, dar, desigur influentele moderne sunt reflectate in mobilier.

Pe partea de textile, intalnim mai mult piese realizate din in, panza si inca sunt folosite modele de piele de animal (covor, canapea, fotoliu, mobilier), care sunt extrem de frumoase si arata bine intr-un astfel de interior.

Sursa poze: http://www.ideasforinterior.com/loft-interiors-5-tips-for-organizing-space/

http://www.designshuffle.com/blog/lovely-loft-interiors-in-oakland-by-kristina-wolf-design/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.