Amenajare interioara in stil japonez

Stilul asiatic sau japonez de amenajare interioara este caracterizat de simplitate, eleganta, relaxare. Interioarele in stil asiatic sunt decorate astfel incat sa ofere senzatia de liniste si pace. Decorarea unei incaperi in stil japonez poate fi realizata simplu, evitand aglomerarea spatiului cu multe piese de mobilier.

 

Texturi si materiale folosite in amenajare interioara

Materialele preferate in acest stil de amenajare interioara constau in lemn lacuit si lustruit pentru a oferi impresia de natural si de eleganta. Bambusul este lemnul cel mai des folosit pentru mobila, decoratiuni, rame, jaluzele si alte obiecte. De asemenea, se utilizeaza si pietrele naturale sau hartia lucioasa, in special pentru obiecte decorative.

 

Amenajare interioara japoneza
Amenajare interioara japoneza

Culori

Nuantele folosite in decorarea si amenajarea spatiului interior in stil japonez constau in rosu, auriu, negru. Acest culori sunt foarte puternice si dramatice, avand o simbolistica aparte. Rosul este nuanta cea mai frecvent utilizata, fiind considerata ca aducatoare de noroc. Auriul este de asemenea folosit, in special pentru a echilibra contrastele sau a accentua diferite zone din casa. Aceasta culoare poate fi folosita cu succes pentru pereti sau chiar tapiserie. Negrul este intalnit in casele japoneze in special la mobilier, care este de cele mai multe ori inchis la culoare.

 

Ferestre

Stilul asiatic este caracterizat de fereste mari, confectionate din lemn natural, de cele mai multe ori din bambus. Acestea sunt decorate cu perdele, draperii si jaluzele in culori deschise, pentru a aerisi cat mai mult incaperea si a oferi impresia de spatiu larg. Draperiile si jaluzele folosite pot fi pictate cat mai colorat, uneori cu elemente florale.

 

Mobilier japonez

Interiorul japonez este decorat cu mobila multifunctionala, in culori inchise, confectionata din lemn natural. Futon-ul este o piesa de mobilier japoneza, constand intr-un pat pliabil, din lemn, fiind folosit ca pat in timpul noptii si ca o canapea in timpul zilei. Alte piese de mobilier asiatice sunt dulapuri de mici dimensiuni, cu sertare si multe spatii de depozitare. Asiaticii decoreaza interioarele si cu paravane, ce pot fi confectionate din lemn imbracat in hartie sau in panza.

Sursa poze:

http://homedecor-hd.blogspot.ro/2011/11/asian-home-decor-asian-home-decor-asian.html

http://kyandra10.blogspot.ro/2011_08_01_archive.html

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.