Amenajare in stil vintage? Iata caracteristicile

De ce este mai special stilul vintage? Aceasta tendinta nostalgica poarta mai multe stiluri. Piesele, accesoriile care apartin acestui stil nu pot fi copiate dintr-un catalog. Este nevoie de o doza mare de creativitate pentru crearea unei atmosferi de interior vintage unic, special.

interior in stil vintage
interior in stil vintage

Cu totii stim ca pentru a avea o locuinta amenajata dupa gust este necesar investitie de timp, cateodata chiar mult timp. Asa este si in acest caz: stil vintage. Este un proces lent si lung pentru a obtine un interior in stil vintage, pe langa timp este nevoie si de multa rabdare, ochi bun si simt al stilului. Persoanele care gandesc in stil vintage trebuie sa fie pregatiti sa caute piesele de mobilier adecvate in locuri speciale, dar merita si inregistrarea pe diferite platforme web pentru ca si aici poti gasi adevarate piese de epoca. Nu ne gandim neaparat la mobilier de epoca, deoarece se gasesc si piese de mobilier recent fabricate in stil vechi.

Majoritatea mobilierului vintage sunt clasic modern, adica art deco, retro, care poate fi combinat cu cate un obiect contemporan. Aceasta combinatie asigura unicacitatea, deoarece piesele de mobilier vechi nu se gasesc in fiecare magazin de mobila.

Important de stiut: vintange nu este egal cu retro, cum nici retro nu este egal cu vintage

accente de vintage in dormitor
accente de vintage in dormitor

Din punct de vedere al armoniei este important  ca piesele de mobilier folosite in stilul vintage sa fie intr-o culoare sau sa fie in culori foarte apropiate. Doar textilele sunt colorate. Datorita acestor combinatii interiorul devine echilibrat, mult mai sofisticat si special. Ca si materiale culori calde de copac, cosuri, vaze, folosirea de materiale naturale este caracteristica, dar unele suprafete mici lucioase, lacuite sau accesoriu arata bine intre ele.

Pe pereti pot fi agitate fotografii vechi, grafice, acuarele, condimentate cu cate o lucrare moderna, dar intr-un interior amenajat in stil vintage si picturile din Extremul Orient arata bine.

Stilul vintage iubeste covoarele colorate, covoare cu modele tesute de bunicii nostrii (majoritatea dintre noi avem astfel de covoare primite in dar de la bunici), care evoca atmosfera de moda veche, dar face si interiorul vesel. Uitati-va dupa aceste covoare in pod, depozit sau targuri si folositi-le cu drag.

Vizitati targurile, pietele de vechituri, unde puteti gasi cate o piesa interesanta. De exemplu un scaun vechi poate fi reconditionat si folosit cu rol de noptiera, o cutie veche din metal de biscuiti folosit pe post de ghiveci flori, etc. In functie de complexitatea reconditionarii va puteti ocupa Dvs. sau puteti apela la un specialist (templar). Sunt norocoase persoanele care cunosc tehnica decupajului la nivel inalt deoarece aceasta poate fi utila in stilul vintage.

Sursa poze: http://prozorudom.com/wp-content/uploads/campo35_11g.jpg

http://prozorudom.com/wp-content/uploads/campo35_8g.jpg

http://www.designrulz.com/spaces-for-living/living-product-design/2012/11/fantastically-retro-and-vintage-home-decorations/

 

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.