Alegerea scaunelor de bucatarie

Amenajarea bucatariei este un proces complex deoarece trebuie avut in vedere faptul ca aceasta camera are intrebuintari utilitare. Totusi, amenajarea se realizeaza si tinand cont de reguli de amenajare interioara pentru a fi in concordanta cu restul stilurilor din casa.

scaune in bucatarie
scaune in bucatarie

Scaunele de bucatarie sunt elemente importante ce trebuie luate in considerare, acestea fiind disponibile intr-o varietate mare de materiale, modele si nuante. Va oferim cateva idei pe care le puteti avea in vedere atunci cand cautati scaunele de bucatarie preferate.

 

 

 

scaune in bucatarie
scaune in bucatarie

Scaune tapitate in bucatarie

Scaunele tapitate sunt o idee excelenta pe care o puteti alege pentru amenajarea in bucatarie. Acestea sunt disponibile in multe modele si culori, fiind potrivite pentru stilurile contemporane, dar si pentru cele minimaliste. Daca alegeti aceste scaune trebuie sa luati in considerare faptul ca acestea pot suferi modificari din cauza umiditatii, temperaturii ridicate si a „accidentelor culinare” ce pot pata tesatura. Vinilul se curata usor si are avantajul de a semana cu pielea naturala. Totusi, pielea autentica rezista mai mult timp decat vinilul.

 

Scaunele din lemn

scaune in bucatarie
scaune in bucatarie

Bucatariile rustice pot fi decorate cu scaune din lemn natural. Aceste piese de mobilier se pot plia insa si pe alte stiluri decorative, in functie de preferinte sau buget. Scaunele din lemn masiv sunt durabile si va ofera posibilitatea sa alegeti intre mai multe tipuri de lemn: cires, stejar, frasin sau pin. Desi au un pret mai ridicat, acestea sunt o investitie de durata si sunt estetice.

Scaune de bar

Bucatariile moderne pot fi decorate cu scaune de bar, fiind o alegere inspirata pentru locuintele prevazute cu bar. In functie de stilul pe care il alegeti pentru bucatarie, scaunele pot fi confectionate din lemn, metal sau plastic.

 

Sfaturi pentru alegerea scaunelor

scaune in bucatarie
scaune in bucatarie

Pe langa principalele materiale si tipuri de scaune ce pot fi alese, trebuie avut in vedere faptul ca la achizitionarea unui scaun se recomanda si analizarea criteriilor ergonomice. Tinuta pe care o avem la masa este importanta pentru sanatate, de aceea inainte de a cumpara orice scaun trebuie sa il probati pentru a vedea daca se pliaza pe nevoile dvs. Criteriile ergonomice au in vedere faptul ca scaunul nu numai ca trebuie sa fie confortabil, dar este recomandat sa ocupe cat  mai putin spatiu. Dimensiunile functionale ale scaunelor de bucatarie sunt in concordanta cu spatiul avut la dispozitie. Alegeti scaune care se pot plia si se pot depozita cu usurinta, din materiale durabile si care sa fie confortabile.

Surse poze:

: http://www.furniturestrend.com/kitchen-table-and-chairs.html/kitchen-table-and-chairs-modern

http://www.stylisheve.com/modern-kitchen-table-and-chairs-with-bright-colors-from-domitalia/

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.