Accesorii in stilul Provence

In aceste zile este destul la moda sa transformam locuinta noastra in atmosfera stilului Provence. Ne intrebam ce inseamna stilul Provence? De unde provine si ce aduce nou in locuinta noastra?

accesorii in stil Provence
accesorii in stil Provence

A fost  denumita dupa regiunea sudica a Frantei, Provence care regiune este renumita dupa peisajele sale frumoase, bucataria fantastica, mancarurile, vinurile, condimentele parfumate, marea incredibil de albastra si soarele stralucitor  …. cine nu si-ar dori toate aceste lucruri?

Stilul Provence pastreaza de secole traditiile, pastreaza unele elemente, dar sunt in continua dezvoltare si sunt aplicate in prezent atat in designul interior cat si cel exterior.

accesorii in stil Provence
accesorii in stil Provence

Provence ofera multe lumii: peisajele variate, munti, mare, suprafetele plantate cu vita de vie si masline, campurile de lavanda si de floarea soarelui au fost surse de inspiratii pentru multi artisti, cum ar fi: Van Gogh, Matisse, Claude Monet, etc.

 

Stilul Provence – motivele

In amenajari interioare este bine venit si aplicat inspiratia bogata oferita de motivele florale.  Perdele, fete de masa, servetele, cuverturi de pat, perne , prosoape, suporturi pentru ghivece si alte decoratiuni interioare sunt decorate cu motive care sunt, de obicei, aplicate cu compresie pe bumbac , uneori chiar si prin broderie. Foarte la moda este asezarea pe masa a cosului de paine realizat din textil, dar se utilizeaza textil si pentru infasurarea  sticlei de vin.

dormitor in stil Provence
dormitor in stil Provence

Cele mai des folosite motive in mediul rural sunt:  cocos, floarea soarelui, lavanda, masline, flori locale si fructe.

 

Stilul Provence – ierburi aromatice

Ierburile aromatice au deja un rol foarte important in fiecare gospodarie. Asezate pe rafturile din bucatarie, in saculeti din tesatura lavanda, oregano sau rozmarin ne scapa de mirosurile nedorite, care uneori raman dupa prepararea mancarurilor.

 

Culori si accesorii ceramice

dormitor in stil Provence
dormitor in stil Provence

Culorile de baza cel mai frecvent utilizate sunt culori neutre, cum ar fi gri, bej, alb, dar pot fi gasite nuante de verde oliv, rosu, indigo, mustar, galben.

Interioarele in stil Provence nu se pot imagina fara vase ceramice, oale, farfurii si vaze, care servesc nu numai in scopuri decorative, ci si utilizarea ca obiecte in functie de scopul lor initial.

Acest stil este caracterizat prin a fi simplu, ca stilul country, dar sunt disponibile o multime de flori si plante care ofera atmosfera perfecta terasei.

Sursa poze: http://www.wunderweib.de/dekoundwohnen/dekoundgastlichkeit/bildergalerie-1714189-deko-und-gastlichkeit/Dekoartikel-im-Provence-Stil.html

http://www.stylisheve.com/terrace-decorating-ideas-in-provence-style/

http://greenparadisehomes.com/provencal-bedroom-decor.html

http://www.etsy.com/listing/91400117/country-chic-door-decor-provence-style

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.